Skip Navigation Links

Tiyatro Özlemini Giderecekler.

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu yıl ki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor.

Dünya   A+a-

Tiyatro Özlemini Giderecekler…

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu yıl ki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor. Geçen yıl İskenderun halkının karşısına “Canlanan Masallar” adlı müzikli çocuk oyunla çıkan ve çok beğeni toplayan İskenderun Belediye Şehir Tiyatrosu bu senede 27 Mart dünya tiyatrolar gününde birbirinden güzel iki oyunla izleyicilerine merhaba diyecek.

İskenderun Belediyesi brifing salonunda çalışmalarını sürdüren, Şehir tiyatrosu ekibini sizler için, 8.gün olarak görüntüledik. Çok güzel sahnelerin yer aldığı, “Sınırda” adlı tek perdelik oyunu ve Adem Atarın “Çiftlikte ki Haydut” adlı müzikli çocuk oyununun prova görüntülerini aşağıda ki videoda izleyebilirsiniz.


8.gün haber ekibine tiyatro hakkında bilgi veren İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu yönetmeni Gökhan Harbiyeli, yeni kurulan tiyatrolarını bir çocuk olarak gördüğünü ve çok önem verdiklerini dile getirerek, İskenderun halkının da bu tiyatroya sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Şehir Tiyatrosu yönetmeni Gökhan Harbiyeli, “Belediye Şehir Tiyatrosu olarak 2009 Kasım ayında çalışmalara başladık, geçen sezon 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde, bir açılış yaptık, “Canlanan Masallar” adlı bir çocuk oyunuyla perdemizi açmıştık. Çünkü, tiyatromuzu bir çocuk olarak görüyoruz ve izleyen çocuklarla birlikte büyüsün istedik. Bu sezonda iki oyunumuz var. Birinci oyunumuz bir çocuk oyunu, Adem Atarın “ Çiftlikte ki Haydut” isimli müzikli çocuk oyunu, diğeri de yetişkinlere yönelik, “Sınırda” isimli tek perdelik oyun, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde de yine ufak bir etkinliğimiz olacak.

Arkadaşlarımızla birlikte gönüllülük esasına göre gönüllü bir şekilde çalışıyoruz. Haftanın üç günü Pazartesi, Çarşamba, Cuma saat 17.30’da toplanıyoruz. Çalışmalarımızı, Belediye brifing salonunda ve Belediye Kültür Sarayında yapıyoruz.


Amacımız İskenderun halkının tiyatroya olan ilgisini arttırmak, özellikle çocuk oyunlarına önem vermemizin bir nedeni de, nihayetinde geleceğimiz onlar, onların ilgisi artacak ki tiyatroya, ileride oyuncu sıkıntısı yaşanmaz ve kaliteli bir izleyici kitlesi olur. Bu yönde bir ilkeyle yola çıktık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

İskenderun Belediyesi Şehir tiyatrosuna gönül vermiş ve gönülden çalışarak tiyatroyu ayakta tutmaya çalışan oyuncuların isimleri şöyle : Gökhan Harbiyeli, Tamer Aytan, Bedi Güzel, Özer Yüksel, Birsen Özer, Mert Kıreylioğlu, Yonca Karpuz, Nesibe Çapar, Yıldırım Ağbaş, Onur Sercan Varlı, Ezgi Diliçıkık, Neslişah Özer, Türkü Debreli, Murat Bolat, Orbay Yüksel


 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet