Skip Navigation Links

İşte Hatay'ın 11 Vekili..

Seçim Sonucunda Cumhurbaşkanlığına Recep Tayip Erdoğan Seçilirken, Hatay’ın 11 Milletvekili de Şu İsimlerden Oluştu;

İşte Hatay'ın 11 Vekili..

Gündem   A+a-

 Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal, İsmet Tokdemir, Lütfi Kaşıkçı, İbrahim Gül, Barış Atay Mengüllüoğlu.
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı Adayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52.5, CHP’nin Adayı Muharrem İnce ise yüzde 30.7 oy aldı. Milletvekilliği seçimlerinde ise Ak Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 53,5, CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı yüzde 34,1, HDP ise yüzde 11,4 oy aldı.
Resmi olmayan bu sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkan seçildi. Seçimin galibi olan Erdoğan, yeni sistemin ilk başkanı oldu.
Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçiminde yurtdışı ve Türkiye genelinde toplam 59 milyon 391 bin 328, Hatay’da ise 1 milyon 42 bin 666 seçmen sandık başına gitti.
Hatay’da Vekil Dağılımı 4-4-2-1 Şeklinde Oldu
Resmi olmayan sonuçlara göre ilimiz 11 milletvekilliğinden 4’ünü Ak Parti, 4’ünü CHP, 2’sini MHP ve 1’ini de HDP kazandı.
Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Ak Parti’den Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel ve Hüseyin Şanverdi Hatay’ı Ankara’da temsil edecek. Hatay’da ikinci parti olan CHP ise Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, MHP ise Lütfi Kaşıkçı ve İbrahim Gül’ü Ankara’ya gönderdi. HDP’den ise sinema oyuncusu Barış Atay Mengüllüoğlu Ankara’ya vekil olarak gidecek.
2018 seçimlerinde Hatay’ın vekil sayısı 1 artarken, 1 Kasım seçimlerinde 5 vekil çıkaran Ak Parti bu kez 1 vekil kaybetti. CHP mevcut vekil sayısını korurken, MHP vekil sayısını 1 arttırdı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet