Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Uluslararası Film Festivali İçin Beyazperde…

5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali kapsamında, açılan senaryo yarışması sonucu en iyi 7 senaryo belirlendi.

Hatay Uluslararası Film Festivali İçin Beyazperde…Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Bu yıl Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleri ile my elit yapım tarafından beşinci kez düzenlenecek olan, 5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali kapsamında, açılan senaryo yarışması sonucu en iyi 7 senaryo belirlendi.
Senaryolar, Türkiye’den 63 Yurt dışından 25 üniversitenin sinema tv öğrencileri ve profesyonel senaristler tarafından kaleme alındı. Anadolu’dan dünyaya mal olmuş 7 Allah dostunun sözleri ve öğütleri üzerinden, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alıyor.
Festivalin çekimleri, Hatay’ı film platosu haline getiriyor, Filistinli bir anneyi, Suriyeli bir kadını ve savaşın ortasındaki çocukları konu alan 3 senaryonun çekimleri Hatay’da gerçekleştirilecek.
Festivalin komite başkanı Eda Sürmeli;
Medeniyetlerin şehri Hatay’dan, dünyada savaşın soğuk ve acı yüzü ile karşı karşıya kalan kadın ve çocukların gerçeklerini beyaz perdeye aktaracağız. Kimi zaman Filistinli bir anne, kimi zaman Suriyeli kadın, kimi zaman ise oyun oynamak için ateşkese muhtaç çocuklar üzerinden anlatacağımız hikayeler ile onların acılarına empati kurduracağız. Burada bizlere ev sahipliği yapan Payas Belediye başkanımız Sayın Bekir Altan’a sanata verdiği kıymet, duyarlılığı ve ev sahipliği için çok teşekkür ediyoruz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve barışın şehri Hatay’dan dünyaya vereceğimiz mesajla, farkındalık uyandırmayı umuyoruz.
Şeklinde konuştu…
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yaptığı açıklamada;
“HATAY tarihi boyunca Sanat, Medeniyet ve Kültürün başkenti olmuştur ve 5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali ile Hatay’ın doğal kültürel ve tarihi mirasını, güzelliklerini gün yüzüne çıkarabilecek uluslararası arenada Hatay’ı tanıtabilecek bir film festivali “olduğunu dile getirdi.
Festivalle ilişkin haber 'siyasi kaygı' gözetilmemesi konusunda basın mensuplarından da istekte bulunan Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN, “Görevi üstlendiğimiz dönemden bu zamana kadar Hatay’da her türlü kültür ve sanat organizasyonlarına hizmet edip katkı koyarken, Hatay’lılara bu alanda hizmet sunmaya çalışırken siyasi kaygılardan uzak kaldık. Amacımız Hatay’a, Hatay’lılara hizmet etmek. Gerek Filistinin gerekse Suriyede yaşanan Dırama tik sahnelerin insani boyutlarının yansıtıldığı filimlerin bizim şehrimizde çekilmesi çok anlamlı. Yakinen yaşadığımız acılarını paylaştığımız kardeşlerimizin sıkıntılarını dile getirmekten katkı sağlamaktcan büyük onur duydum.” Dedi.
 
 
Hatay Uluslararası Film Festivali İçin Beyazperde… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar