Skip Navigation Links

Arsuz'da' Dünya Yoga Günü ' Etkinliği

Arsuz Belediyesi, “Dünya Yoga Günü” münasebetiyle, Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu Plajı’nda, halkın katılımıyla yoga etkinliği düzenledi.

Arsuz'da' Dünya Yoga Günü ' EtkinliğiWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediyesi tarafından, “Dünya Yoga Günü” münasebetiyle, en uzun gün olan 21 Haziran günü, Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu Plajında gerçekleştirilen yoga etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi. Deniz kenarında Hocaların, denizin kokusu ve dalgaların sesi eşliğinde gerçekleştirilen yoga etkinliğinde katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
Bu anlamlı günde katılımcılara teşekkürlerini ifade ederek söze başlayan Yoga eğitmeni Bülent Tenekecioğlu, “ Yoga 5 bin yıllık bir yaşam felsefesidir. Yogayı sadece fiziksel etkinliklerden ibaret zannetmek büyük bir yanılgı olur. Bu insanları fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak, bir bütün olarak ele alan, 5 bin yıllık bir yaşam felsefesidir. Yogayı hayatımıza aldığımız zaman, fizyolojik ve psikolojik her türlü sorunun bakış açısını değiştirerek, hayatla ilgili beklentilerinize yön vererek, akışa bırakarak daha dengin, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ruh hali ile yaşamınıza devam etmek mümkün. Yoga felsefesi içerisinde fiziksel etkinlikler olduğu kadar ruhsal çalışmalara da yer veriyoruz. Yoga kişiyi bir bütün olarak ele aldığı için genel anlamda bunu sadece fiziksel hareketlere indirgemek çok yetersiz olur. Yoga ile ilgili yanlış bilinen bilgilerde var. Bu konuya da değinmemiz gerekiyor. Yoganın hiçbir dinle, inanışla, inançla etkisi yoktur. Bu bir yaşam felsefesidir. Bu felsefeye aykırı hareket eden, bunu suistimal eden bazı grup veya cemaat olabilir. Biz onların tamamının dışındayız. Kişiyi fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı kılmak, her daim huzurlu, mutlu olmasını sağlamak için yaratılmış bir yaşam felsefesidir,” ifadelerini kullandı. Yoga hakkında bilgi verildikten sonra Eğitmenler; Bülent Tenekecioğlu, Melike Sağnak, Nursemin Eser, Fulya Beyoğlu, Muine Çolakoğlu, Figen Tümer, Aylin Arslan, Vefa Şanlı, Yonca Ağtaş ve Funda Bayar eşliğinde yoga seansları gerçekleştirildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz'da
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet