Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Muhteşem Şehir Kulübü’ne Muhteşem Açılış…

İskenderun Şehir Kulübü'nün Arsuz 20 metrelik yol üzerindeki tesislerinin açılışı görkemli oldu.

Muhteşem Şehir Kulübü’ne Muhteşem Açılış… Web
TV

Arsuz   A+a-

 Dört yıl önce, bölgedeki önemli bir eksikliği gidermek, konser, tiyatro ve daha bir çok etkinlik düzenleyerek sosyal ve kültürel açıdan bölgedeki açığı kapatmak amacıyla Semir Yıldız ve arkadaşları tarafından kurulan Şehir Kulübü, bugüne kadar yaptığı etkinliklerden elde ettiği gelirleri köy okullarına kütüphane, okulların eksiklerinin giderilmesi ve ekonomik durumu kötü ailelerin çocuklarının giyim ve kırtasiye sorununu çözmek için kullandı.
Üyeler ve misafirlerinin aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri, büyükler ve küçükler için ayrı ayrı düzenlenmiş oyun alanları, cep sineması, Nazende Kafe Restoran’ı, geniş kır bahçesinde muhteşem bir ortam hazırlayan Şehir Kulübü, İskenderun gibi önemli bir ticaret merkesi ile Arsuz gibi turizm hedeflerine emin adımlarla koşan iki ilçede büyük bir açığı kapatmış oldu.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile birlikte katıldı.
Açılışta bilardo masasına geçen İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ile Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın müsabakası nefes kesti. Kent yönetiminde başarılı oldukları kadar Bilardo sporunda da başarılı olduklarını gösteren Kaymakamlar Soytürk ve Sarı, günün yorgunluğunu ve stresini attılar. İskenderun ve Arsuz Kaymakamları Soytürk ve Sarı, Şehir Külübü tesislerini çok beğendiklerini ifade ettiler.

Semir Yıldız’dan Anlamlı Teşekkür Konuşması…

Açılış konuşmasında kurucu yönetim kuruluna, destek verenlere, tesisin yapımında emeği geçenlere ve daha bir çok kişi ve kuruma teşekkür konuşması yapan Şehir Kulübü Başkanı Semir Yıldız, tesisin proje ve inşaat sürecinde emeği geçen mimarlar Cemil Karaoğlan, Çağrı Aytaş, Rasim Kavvas, Özlem Belli, Nilüfer Olcay’a özel teşekkür ederken şöyle konuştu; Bundan tam 4 yıl önce derneğimiz kuruluş hedeflerini belirlerken bu güzel şehre ve insanlarına neler katabiliriz diye düşündük. Paylaşan, iletişimi güçlendiren şehrin birleştirici gücü olmayı arzuladık. Bir çatı altında toplanabilmekti hedef, küçücük bir aile iken bugün istikrarla yürüdüğümüz yolda bize katılanlarla kocaman bir aileye dönüştük. Sayımız günbegün artarken doğru adımlar attığımızın sinyalini aldık ve gördük ki tam hedeflediğimiz zamanda bu kente yakışır sosyal bir tesisin temelini atarken bulduk kendimizi. Bunu da belirtebilirim ki an itibariyle Hatay’ımızın en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 

Çok Beğendim İskenderun ve Arsuz’a Hayırlı Olsun..

Konuşmasında duygularını dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Gerçekten kısa süre içerisinde, hızlı bir şekilde gelişen proje. Bu projeden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama sevgili kardeşim Semir Bey’in bu konuda ve yönetim kurulu üyelerinin çok ciddi bir katkıları var. Bu kadar güzel bir tesisi ilçemize, tabiki İskenderun’umuzda kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Biz zaten İskenderun ve Arsuz ortaklaşa yaşayan iki şehirdik. Bunları birbirinden ayırt etmek mümkün değil. Burada ticaret yapan insanlarımız İskenderun’da ikamet ediyor.

“Arsuz, Hızla gelişen ve hızla mesafe kat eden bir ilçe”

Arsuz gerek imar anlamında, gerek sosyal projeler anlamında, gerekse bu şehirde alt yapı anlamında hızla gelişen, ticari tesisler anlamında hızla gelişen ve hızla mesafe kat eden bir ilçe. Ve inşallah en kısa süre içerisinde, ilçemiz bu ülkede hak ettiği yeri bulacaktır. Tabiki sadece bir yerel yönetimle bunu sağlamak mümkün değil. Bu kentin dinamikleri ve kentin sivil toplum kuruluşları var. Resmi kurumlarımız var, devletimiz var. Bunlarla birlikte el ele, omuz omuza çalışarak bu kenti geliştireceğiz ve hak ettiği yere getireceğiz. İşte bu bağlamda sosyal sorumluluk projeleri içerisinde şehir kulübümüz, uzun sürede gerek bizlerle birlikte, gerek bizim dışımızda farklı sosyal projeleri farklı sivil toplum kuruluşlarıyla hayata geçirmektedir. Ben bunu çok yakinen biliyorum. Ve inşallah buradaki bu güzel tesislerden sonra, daha ciddi katkılar sunacağına inanıyorum ben. Bu projeyi hızlı hayata geçirdiklerinden dolayı başta kulüp başkanı ve yöneticilerine, ayrıca ciddi çalışma sergileyen teknik eleman arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bu kulübümüzün sizlere, Arsuz’a, Hatay’a ve bütün ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum,”
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de açılışta yaptığı konuşmada, “İskenderun’da yerimiz olsaydı, böylesi güzel bir tesisin kentimizde olmasını isterdim. Ama Arsuz’la aramızda fark yok. İskenderun ve Arsuz’a birlikte hizmet edeceği için çok mutluyum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Muhteşem Şehir Kulübü’ne Muhteşem Açılış…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar