Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ'den İsdemir'e sürpriz ziyaret

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Karayılan Be

Dünya   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman da katıldı.

Görüşme sonunda Rektör Canda açıklamasında “İskenderun ilçemiz bugün birçok ilimizden daha çok gelişmiş bir kentimizdir. İskenderun’ un bir sahil şeridi olması Türkiye’ deki üç entegre tesisten biri olan İSDEMİR’in ve diğer büyük demir-çelik tesislerinin (Atakaş-Tosçelik vb) İskenderun’ da bulunması Türkiye ekonomisi açısından kentimize önem kazandırmıştır.

Hedefimiz Mustafa Kemal Üniversitesi’ni büyütmek, kaliteli-nitelikli bireyler yetiştirerek bölge insanı ile üniversiteyi kaynaştırmaktır. Yönetim olarak benimsediğimiz büyüme stratejisi ile alt yapı sorunlarını çözen ilçelere, bölge özelliklerine uygun, insanımıza katma değer sağlayacak nitelikli bölümleri üniversitemizin olanaklarını zorlayarak açmaya çalışacağız" diye konuştu.

Çalışmalar doğrultusunda İskenderun’un coğrafi yapısı ve sosyo-kültürel durumu ve İsdemir’ de üretilen mamüller göz önünde bulundurularak Meslek Yüksekokulu’nda açmayı plandığımız bölümler Makina, İzabe (Metalurji), Elektronik Otomosyon, Prenomotik-Hidrolik, Demir-Çelik Üretim Teknolojisi, Maden Hazırlama, Mekatronik, İklimlendirme, Tesisat bölümleri olup, buradan mezun olan öğrenciler nitelikli birer eleman olarak yetişip bölge istihdamına katkı sağlayacaklardır.” diye belirtti.

İskenderun’da ekonomiye can verecek olan Meslek Yüksekokulu’nun açılması için herkese görev düştüğünü belirten Rektör Canda “Huzurlu bir ortamda öğrenciye eğitim verilmesi şartı bizim için önemlidir. Proje sonunda okulun eğitime açılması için önce öğrenciyi barındıracak yurt binalarının hazır olması gerekmektedir. Bu konuda duyarlı İskenderunlulardan destek bekliyoruz.”dedi.

Daha sonra İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak Rektör Canda’ya ziyaretleri anısına plaket sundu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş