Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MMK Metalurji 2017 yılında ihracatını yüzde 250 artırdı

MMK Metalurji 2017 yılında ihracatını yüzde 250 artırdı

MMK Metalurji 2017 yılında ihracatını yüzde 250 artırdı

Ekonomi   A+a-

 Demir çelik sektörünün önemli oyuncuları arasında faaliyet gösteren MMK Metalurji, 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiği 151 milyon Dolarlık ihracat rakamıyla bir önceki yıla oranla yüzde 250’lik bir ihracat artışı gerçekleştirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan ‘İlk 1000 İhracatçı Firma’ listesinde kendi sektöründe 20 sıra yükselerek ilk 12 şirket arasında yer alma başarısı gösteren MMK Metalurji, genel listede ise 275 sıra yükselerek 96’ncı sırada yer aldı.
Rus MMK Grubu’nun 2007 yılında Türkiye’ye yatırım yapma kararıyla kurulan MMK Metalurji, Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. 2017 yılında cirosunu yüzde 60 artırarak yaklaşık 2,5 milyar TL ciroya ulaşan şirket, ihracat rakamlarıyla da hızlı büyümesini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 12 basamak yükselerek 46’ncı sırada yer alan şirket, TİM tarafından hazırlanan “İlk 1000 İhracatçı Firma” listesinde bir önceki yıla göre 275 sıra yükselerek 96’ncı sırada yer aldı.

Yüzde 250’lik artışla 151 milyon Dolarlık ihracat

10 yıllık süre içerisinde dünyanın en büyük 8 çelik üreticisi ülkesi arasında yer alan Türkiye’nin en büyük üreticileri arasına girme başarısı gösteren MMK Metalurji, 2017 yılında gerçekleştirdiği 151 milyon Dolarlık ihracat ile bir önceki yılın ihracat rakamlarını yüzde 250 artırdı. TİM’in ‘İlk 1000 İhracatçı Firma’ listesinde en fazla ihracat yapan sektörler sıralamasında yüzde 9,5’lik hacimle üçüncü sırada yer alan demir çelik sektöründe 20 sıra yükselerek 12’nci sırada yer alma başarısı gösterdi. Pozitif geçen yıl sonrası kısa ve uzun vadeli hedeflerle ilgili değerlendirmelerde bulunan MMK Metalurji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Denis Kvasov; “Dünya ticaret savaşlarının yaşandığı ve çelik ihracatına sınırların koyulduğu 2018 yılında da ihracat rakamlarını yükselterek 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı tüm gücümüzle sürdüreceğiz. Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında bulunan demir çelik endüstrisinde kısa sürede büyük yol kat ettik. Hatay ve Kocaeli’nde faaliyetlerini sürdüren iki fabrikamızda görev alan yaklaşık 1250 çalışma arkadaşımızla Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

 

MMK Metalurji Hakkında

Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden ve Rusya çelik sektörünün lideri olan MMK Group’un 2007 yılında Türkiye’ye yatırım yapma kararıyla faaliyete başlayan MMK Metalurji, Hatay-Dörtyol ve Kocaeli-Dilovası bölgelerindeki tesislerinde hizmet vermektedir. 2,3 milyar ABD doları yatırımla Türkiye’de bugüne kadar özel sektör tarafından sıfırdan kurulan en büyük sanayi kuruluşu olma özelliği taşıyan MMK Metalurji, yıllık 2,5 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesiyle sektöründe Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında faaliyetlerini sürdürmektedir.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar