Skip Navigation Links

Girne Amerikan Üniversitesi ayrı bir dünya..

GAÜ, Sistemin Ardından Gitmiyor, Sistemin Lokomotifliğini Yapıyor

Dünya   A+a-

GAÜ, Sistemin Ardından Gitmiyor, Sistemin Lokomotifliğini Yapıyor
Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerin Güler ve Beşeri Bilimler Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Süleyman Davut Köker, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde, üniversitelerinin tanıtımını yaptılar.
Kentimize gelerek basın mensuplarıyla İGC’de kahvaltı eden ve üniversitelerini tanıtan yetkililer, kahvaltı sonrası, basın mensuplarına Girne Amerikan Üniversitesi ile ilgili kısa bir tanıtım filmi izlettiler.
Tanıtım filmi sonrası üniversite hakkında bilgiler veren Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerin Güler, GAÜ’nün, 1985 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk özel üniversitesi olarak Girne’de kurulduğunu söyledi.
GAÜ’nün, dünya üniversiteleri arasında yenilikçi bir üniversite olarak yerini aldığını ifade eden Güler; “25. kuruluş yılını kutlamaya hazırlanan GAÜ, sağladığı kaliteli eğitimi ile kısa zamanda yalnızca KKTC’de değil, Amerikan ve Avrupa üniversiteleri ile oluşturduğu global kampuslarla, dünya üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır. Okulun misyonu, düşüncelerini açıkça savunabilecek, kendine güvenen, geleceğe yön verecek, liderlik vasıflarıyla donatılmış mezunlar yetiştirmek. Girne Amerikan Üniversitesi bu hedefine ulaşa bilmek için ders programlarında, öğretim yöntemlerinde, öğretim üyelerinde ve öğretim yerinde kalite hedeflenmektedir.
Üniversite’de, 7 Fakülte, 11 Yüksek okul, 42 Lisans programı, 30 Yüksek lisans, 7 Doktora Programında eğitim veriliyor. Girne Amerikan Üniversitesi’nde 9 araştırma laboratuarı, 8 bilgisayar ve 6 eğitim laboratuarı, üniversitenin tekno kampus altyapısını oluşturma programında en yeni teknolojik donanımı ile öğrencilere hizmet veriyor. Üniversitenin 1200 yatak kapasiteli üç yurdu bulunuyor. GAÜ, uluslar arası akreditasyonlarını ve üyeliklerini, sağladığı eğitimin niteliğini sürekli arttırmak amacıyla sürdürüyor.
GAÜ, Uluslar arası Bilim Kurulu’nun (EDUNİVERSAL) üniversitelerin akademik işbirliklerinin, uluslar arası akreditasyon ve üyeliklerinin, fakülte ve öğretim üyelerinin bilimsel yayınları ve akademik kalitenin esas alınması sonucu yaptığı değerlendirmede, dünyada en iyi ve en önemli ilk bin, Türkiye’de ilk beş üniversite arasında yer alıyor” diye konuştu.
Çift Diploma Şansı
GAÜ’nün bazı öğrencilerine çift diploma şansı sunduğunu da kaydeden Güler; “GAÜ, öğrencileriyle birebir ilgilenilen, öğrenci odaklı bir eğitim ortamı sağlıyor. 56 ayrı ülkeden ayrı öğrenci 40 ayrı ülkeden akademisyen barındıran üniversiteyi diğer üniversitelerden ayıran en önemli özelliği de bu uluslar arası kimliği. GAÜ, Amerika ve İngiltere’deki üniversitelerle gerçekleştirdiği akademik işbirliği çerçevesinde belirli programlara da çift diploma imkânı sunuyor. Ayrıca, 2009 yılı itibariyle, İngiltere’nin Canterbury bölgesinde açılan yeni kampusuyla, uluslar arası alanda yepyeni bir sayfa açan GAÜ, Çağdaş eğitim sistemine ışık tutacak yenilikler öneren, alternatif üreten; kısaca sistemin ardından giden değil, sistemin lokomotifliğini yapan bir eğitim anlayışıyla eğitim veriyor” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet