Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Vergi Adaletsizliği ve Emeklilik Yaşı Düzenlenmeli !

Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, CHP Hatay Milletvekili Adayları Kırmızıoğlu ve Şahin’den destek istedi.

Vergi Adaletsizliği ve Emeklilik Yaşı Düzenlenmeli !Web
TV

Politika   A+a-

 Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, CHP Hatay Milletvekili Adayları Doktor Riyat Kırmızıoğlu ve Avukat Suzan Şahin’den işçi sınıfının en önemli sorunlarının çözümü için destek istedi.
Vergi Adaletsizliği ve Emeklilik Yaşı Düzenlenmeli !
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayları Doktor Riyat Kırmızıoğlu ve Avukat Suzan Şahin, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kalabalık ekiple birlikte Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör ile Şube Sekreteri Murat Kayış ve yönetim kurulunu ziyaret ettiler.
Karşılıklı görüş alış verişi ve iyi niyet dilekleriyle gerçekleşen ziyarette vergi adaletsizliği ve işçi hakları üzerine kısa bir konuşma yapan Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, özellikle ağır sanayi sektöründe emeklilik yaşının 5 yıl erkene çekilmesinin bir zorunluluk olduğunu belirterek, yüzde 35’lere veren vergi adaletsizliğinin de acil düzenlenmesi konusunda CHP Hatay Milletvekili Adayları Avukat Suzan Şahin ve Doktor Riyat Kırmızıoğlu’ndan destek istedi.

 

Vergi Adaletsizliği ve Emeklilik Yaşı Düzenlenmeli !

Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör’ün işçi sınıfı adına taleplerini içeren konuşması şöyle;
Ülkede sorunlar çok ciddi emekçiyiz bir siyasi parti değiliz. Ülkede bir vergi adaletsizliği var, yüzde 35’lere varan bir vergi adaletsizliği, bunun çözümü için öncelikle sizden destek istiyoruz inşallah vekil olduğunuzda, ki olacağınıza da inanıyorum. Bir diğer sorun ağır sanayi sorunları, maalesef metal sektöründe 60 yaşına kadar çalışması mümkün değil. Ağır sanayi olayı çözülürse 4-5 yıl daha öne çekilir sigorta yaşı emeklilik yaşı biraz daha emekliliğin tadını çıkarırlar. Diğer bir sorunumuz da çıraklık eğitim ve meslek liselerinde sigorta başlangıç tarihini staj gördüğü döneme çekmeleriyle alakalı. Bu bizim için çok önemli. Muhalefet çalışırsa iktidarda çalışıyor. “
İşçi Sınıfı da İşveren de Mutlu Olacak !
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu da, Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör’ün destek talebine olumlu yanıt vererek, bu sorunların bütünüyle CHP iktidarında çözüleceğinin sözünü verdi.
Doktor Riyat Kırmızıoğlu yaptığı konuşmada, CHP’nin geçmiş seçim dönemleri de dahil yayınladığı seçim bildirgelerinin aynı zamanda bir hükümet programı ortaya koyduğunu belirtirken, CHP’nin ortaya koyduğu projelerin AK Parti hükümeti tarafından kopyalandığını, ancak taşeron sorunun bu haliyle düzenlenmesinin yanlış olduğunu vurguladı.
AK Parti’den de, 24 Haziran veya 8 Temmuz sonrasındaki CHP’nin iktidarında yapıcı muhalefet beklediklerini belirten Kırmızıoğlu, Türkiye’de vergi adaletsizliğinin giderildiği bir sürece girileceğini, az kazanandan az, çok kazanandan da çok almayı öngördüklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Türkiye’de asgari ücret konusunda öncü partiyiz. Yerlerde sürünen asgari ücret, yoksulluk sınırının çok üstünde 2 bin 200 TL’ye yükseltilecek. İşin işveren tarafı da hesaplanıyor. Ağır sanayi sektöründe çalışan işçi sınıfının, işverenin yanında olmaya, bu konularda dengeyi kuracağımıza inanıyoruz.”
 

‘Biz’ Olmadan Üretemez Hakça Paylaşamayız!

CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Suzan Şahin de yaptığı konuşmada, tüm proje ve reformların kaynaklarının da açıklandığı bir seçim bildirgesinin hükümet programı şeklinde düzenlendiğini söyledi ve “Bu ülkede her şey adaletle düzelecek. Adil, hakça kazanıp, hakça paylaşım hepsi bu” dedi.
Toplumun tüm kesimlerinin mutsuz olduğunu belirten Avukat Suzan Şahin, mutsuzluğun temel nedeninin ayrıştırmadan kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu; İnsanlar birbirine şüpheyle bakıyor. Önce barışmamız ve güveni yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Türkiye’de toplumsal barışı tesis edeceğiz. Kardeşlik ve barış tesis edildikten sonra üretim yapacağız. Adalet varsa ürettiğini hakça payşalacağız. İstihdam artacak, refah seviyesi yükselecek. Hedefimiz önce huzur!”
 
 
 
 
 
 
 
 
Vergi Adaletsizliği ve Emeklilik Yaşı Düzenlenmeli ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar