Skip Navigation Links

Seviye kontrolünü yabancı dil eğitimcisi yapıyor

Seviye kontrolünü yabancı dil eğitimcisi yapıyor Atalar Koleji'nde ingilizce dil çalışması

Dünya   A+a-

Seviye kontrolünü yabancı dil eğitimcisi yapıyor
Atalar Koleji'nde ingilizce dil çalışması

Özel Atalar Koleji'nde 2010-2011 eğitim-öğretim yılında başlatılan Trinity dil eğitimi çalışması kapsamında, İngiltere'den gelen yabancı dil eğitimcisi Nigel Mc Ewen tarafından öğrencilere seviye kontrolü yapılıyor.
Düzenlenen toplantıda, eğitim çalışması ile ilgili bilgi veren Atalar İlköğretim Okulu Müdürü Erkan Kara, öğrencilerin bu uygulamayla ingilizceyi sohbet ederek öğrendiklerini söyledi.
Kara, "Bu yıl başladığımız eğitimin öğrencilere ne gibi etkisi var, neler öğrendiler ve ne sonuçlar alındı bunlar değerlendirilecek. Trinity College London Enstitue merkezi Londra'da olan bir dil eğitim vakıf enstitüsüdür. 2011 yılı itibariyle dünyada 60 ülkede eğitim vermektedir" dedi.


Özel Atalar İlköğretim Okulu olarak, 2010-2011 egğitim-öğretim yılında Trinity dil eğitimini başlanması nedeniyle öğretmenlere eğitim semineri verildiği ve öğrencilerin eğitilmeye başlandığını anlatan Kara, İngiltere'den gelen yabancı dil eğitimcisi Ewen'in, verilen Trinity dil eğitiminin kontrolünü yapacağını ve yenilikler konusunda ingilizce öğretmenlerine bilgi aktaracağını söyledi.
Trinity College London Enstitue öğretim görevlisi Ewen'in sınıfları dolaşarak öğrencilerin seviyesini ölçeceğini anlatan Kara, "Nisan ayı sonunda İngilizce konuşma ve dinleme alanında sınav yapılacak. Başarılı olanlara uluslararası geçerliliği olan Trinity başarı belgesi verilecek" diye konuştu.
Trinity Türkiye Distribütörü İnkaş sorumlusu Gökhan Kankal da verdiği bilgilerde, öğrencilerin ingilizce seviyesinin bağımsız kuruluş Trinity tarafından ölçüleceğini ve dinleme ve konuşma sınavı yapılacağını anlatarak,"Bu çocuklara ingilizceyi ders değil yaşam tarzı olduğu düşüncesiyle vermeye çalışıyoruz. Verilecek olan belge dünyanın her yerinde geçerli olacak. Nisan sonu mayıs başında sınav olacak" dedi. Kankal, Trinity eğitimi alarak liseyi bitirenlerin hazırlık sınıfını atlamaları istemiyle YÖK'le görüşüldüğünü, onay alınırsa bunun büyük avantaj olacağını söyledi.
Dilin insanın kendini anlatması için bir araç olduğunu belirten Atalar Koleji Kültür Müdürü Jale Doğan, "Bilgi düzeyinde anlamını yitirdiği hayatımızda çocuk bunun ne kadarını kullanıyor ona da bakılmış olacak" dedi.
Üç yıldır ülkemizde uygulanan bu sistemin Antakya'da Doğuş Koleji'nde ilçemizde ise Atalar Kolejinde uygulandığı belirtildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet