Skip Navigation Links

İSTE’li Gençler, Parlak Bir Fikrin Getirdiği Başarıyı Dinledi

“Girişimcilik ve Mühendislik” söyleşisinde;shiftdelete.net’in (SDN) kurucu CEO’su Hakkı ALKAN öğrencilere kendi girişimcilik hikayesini anlattı.

İSTE’li Gençler, Parlak Bir Fikrin Getirdiği Başarıyı Dinledi

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Bilim ve Teknoloji Öğrenci Topluluğu’nun
organizasyonunda düzenlenen “Girişimcilik ve Mühendislik” söyleşisinde;
shiftdelete.net’in (SDN) kurucu CEO’su Hakkı ALKAN
öğrencilere kendi girişimcilik hikayesini anlattı.
 
“Büyük hayallere nasıl gidilir? Arkadaşlar öncelikle çalışmanız ve yenilikçi fikirler üretmeniz lazım. Bir konuda ilerlemek istiyorsanız o konuya iyi hâkim olmanız lazım ve o konu hakkında pazar araştırmanızı iyi yapmanız lazım. Bütün bunları iyi ve disiplinli bir şekilde yaparsınız başarının gelmemesi olanaksızdır” diyerek konuşmasına başlayan shiftdelete net’in (SDN) kurucu CEO’su Hakkı ALKAN; öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
“Bizim başarı hikâyemiz okulun internet sitesini zora sokmamızla başladı. Okuldaki hocalar bunu fark edince siz bu alana meyillisiniz bizim web sitesinin de güvenliği üzerine çalışın diyerek bizi işe aldılar. Böylelikle kısıtlı imkânların olduğu zamanlarda internet denen olağanüstü sistemi sınırsız kullanma ve bilgiye doğrudan erişme gücünü elde ettik. Mezun olduktan sonra bir dergide editör olarak çalışmaya başladık. Az bir kazancımız olmasına rağmen kendimizi geliştirmek için çalışmaya devam ettik. Çalıştığım dergiye; ‘bir site yapalım ve tanıtım videoları çekelim, ürün tanıtalım ve insanların yorumlarını alalım, siteye reklam alarak mali bir döngü oluşturalım’ önerisi sunsam da kabul edilmedi. O zaman - ne gerek var- şeklinde umursanmayan bir fikir olarak görülüyordu. Mühendis kafası durmaz arkadaşlar biz kendi sitemizi yaptık. Tam da ‘buradan bir ekmek çıkmaz’ bize derken sadece bir tek üyeyle, O’nun geri bildirimiyle kendimizi yeniledik. Asıl dönüm noktamız Google’a e-posta yazmamız oldu. Yazarken, ‘ne yazılır ki Google’a zaten cevap vermezler yazalım gitsin’ dedik. ‘Sevgili Google’ diye başlayan bir e-posta attık ve kısa sürede bize cevap geldi. Bir şirket olarak kendimizi tanıtmıştık. Kabul gördük ve Microsoft’a da yazdık ama bu sefer ‘Google bizim iş ortağımız’ diyerek. Bizim burada farkımız ‘özgün içerik’ oluşturmak oldu. Haberi ilk elden vermek çok önemlidir. Tanıtım videoları ile ürün tanıtılmasının müşteri iadelerini azaltacağını söyledik. Gerçekten azaldı. Şu anda alanımızda en iyi firmalardan biriyiz”
 
Yaptığı projeler sırasında oluşan anılarını paylaşırken eğlenceli anlar yaşatan Hakkı ALKAN, söyleşisinin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet