Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TBMM’de Hedef 301 ! İnce Cumhurbaşkanı…

CHP Hatay Milletvekili Adayları Kırmızıoğlu, Şahin ve Kartal Arsuz’da gençlerle kucaklaştı. Buluşmanın sonunda hedef belirlendi;

TBMM’de Hedef 301 ! İnce Cumhurbaşkanı…  Web
TV

Arsuz   A+a-

 Hatay’ın Arsuz ilçesinde bir grup genç, CHP’nin Hatay Milletvekili adayları için bir toplantı düzenledi.
Akçalı Mahallesi Alyans düğün salonunda yapılan organizasyona, CHP Hatay Milletvekili Adayları Avukat Suzan Şahin, Doktor Riyat Kırmızıoğlu ve Eczacı Dilan Bedir Kartal katıldı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu ve Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim’in de misafir olarak katıldığı organizasyonda, CHP Hatay Milletvekili Adayları, Kırmızıoğlu, Şahin ve Kartal gençlerle kucaklaştı.
Akçalı, Gökmeydan, Beyköy gibi birkaç mahallenin gençlerinin organize ettiği CHP Hatay Milletvekili Adaylarıyla buluşma toplantısında, Milletvekili Adaylarına başarılar dileyen Eşref Karayün, organizasyona katılım gösteren gençler başta olmak üzere herkese teşekkür etti.
Buluşmada ilk konuşmayı Eczacı Dilan Bedir Kartal yaptı.
Milletvekili Adayı Dilan Bedir Kartal, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi durumu eleştirdi. AK Parti’nin seçim manifestosunu eleştiren ve Cemevleri’nin resmi statüye kavuşturulacağı yönündeki vaadini eleştiren Dilan Bedir Kartal, 16 yıldır bu vaatlerin neden yapılmadığını da sorguladı.
Yaptığı kısa ve etkili konuşmayla büyük alkış alan Avukat Suzan Şahin de sözlerine, “Arsuz’a her geldiğinde Deniz’in mavisini, Mustafa Kemal’in mavi gözlerini görmüş gibi oluyorum. Dileğimiz şudur ki, tüm Türkiye’yi Arsuz gibi yapmak. Bunun için yola çıktık. Artık söz milletin. Yeter artık’
diyerek başladı ve sözü İskenderun, Arsuz ve Belen’in adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu’na bıraktı.
 
Mikrofonu Avukat Suzan Şahin’den alan Doktor Riyat Kırmızıoğlu, her zamanki gibi formunda ve heyecanı, samimiyeti, dürüstlüğüyle herkesi sürükleyen konuşmasına başladı.
Hatay’ın çeşitli ilçelerinden getirdiği selamları konuşmasının başında gençlere ileten Doktor Riyat Kırmızıoğlu, Türkiye’nin temel sorunlarını sıraladı.
Ülke ekonomisini freni patlamış kamyona benzeten Doktor Riyat Kırmızıoğlu, ekonominin kötü gidişatından dolayı AK Parti milletvekillerinden bazılarının paralarını yurtdışına kaçırdığını iddia etti.
Eğitim başlığında ise, 16 yılda 11 kez Milli Eğitim Bakanı’na göre değiştirilen eğitim sistemini de eleştiren Doktor Riyat Kırmızıoğlu, CHP iktidarında bu sorunların ortadan kalkacağını söyledi.
Dış politika başlığını da konuşmasında açan Doktor Riyat Kırmızıoğlu, önce sınır illerinin canının yandığını ve daha sonra uzak illerin bu sıkıntıları hissettiğine dikkat çekti ve sınır komşumuz ülkelerle ilişkilerin düzeltilmesi için Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta sulh cihanda sulh” anlayışıyla hareket edeceklerinin sözünü verdi.
Toplumsal barış başlığında insanların dini, dili, mezhebi, etnik kökenine göre ayrıştırılmasını kabul etmeyecek ve toplumsal barışı sağlayacaklarını belirten Doktor Riyat Kırmızıoğlu, hiçbir etnik grup veya ayrıcalıklı gruba olumlu ya da olumsuz imtiyaz tanımayarak, toplumsal barışı yeniden sağlayacaklarına vurgu yaptı.
Kırmızıoğlu, “Anadolu’da yaşayan tüm halklar olarak masada, sokakta, her zaman ve heryerde barışacağız” diyerek ekonominin kurtuluşunun formülünü vererek, “Barışı sağladıktan sonra büyüyeceğiz. Barış olduktan sonra istihdamla, üretimle ekonomi büyür. Büyüdükten sonra kazandığımızı, 16 yıldır olduğu gibi faiz lobisine değil, halka vereceğiz paylaşacağız, birlikte büyüyeceğiz. Bu kadar basit bir formül” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
TBMM’de Hedef 301 ! İnce Cumhurbaşkanı…   videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar