Skip Navigation Links

Bilim ve Teknoloji Adına Umut Veren Fuar…

Akdeniz Ortaokulu öğrencileri alkışın büyüğünü hak etti.

Bilim ve Teknoloji Adına Umut Veren Fuar…

Eğitim   A+a-

Hatay’ın Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi’nde faaliyet gösteren Akdeniz Ortaokulu, ilk defa düzenlenen Tübitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında öğrencilerin hazırladığı projeleri sergiledi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, Emniyet Müdürü Halil Karabacak ve Okul Aile Birliği Başkanı Leyla Sakaroğlu’nun açılışını birlikte yaptıkları Tübitak 4006 Bilim Fuarı, büyük beğeni topladı.
Fizik alanında 22 proje, Biyoloji 14 proje, Kimya 4 proje olmak üzere toplam 38 projeyi, 77 öğrenci, 6 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.
Kaymakam Musa Sarı ve Belediye Başkanı Nazım Culha’nın tüm standları birlikte gezdikleri Tübitak 4006 Bilim Fuarı’nda, öğrencilerin hayal güçlerini zorlayarak hazırladıkları buluşlar, Türkiye’de bilim ve teknolojinin gelişmesi adına umut verdi.
Okul Müdürü Levent Palta yönetiminde, Tübitak 4006 Bilim Fuarı’nın proje koordinatörlüğünü Fen Bilimleri Ahmet Ekenel yaparken, ekipteki tüm öğretmen ve öğrenciler aylar süren uğraşların ödülünü sergiyi gezenlerin beğenisiyle aldı.
Okul Müdürü Levent Palta yaptığı konuşmada şöyle dedi; TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl birincisini düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir.
Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Fizik alanında 22 proje, Biyoloji 14 proje, Kimya 4 proje olmak üzere toplam 38 projeyi, 77 öğrencimiz, 6 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknolojide yeni buluşlara aralamasını temenni ederiz.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet