Skip Navigation Links

Turistlerin Gözdesi: Titus Tüneli

Dünyanın Elle Yapılan En Büyük Tüneli

Turistlerin Gözdesi: Titus Tüneli

Kültür Sanat   A+a-

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Samandağ Belediyesi tarafından başlatılan “Samandağ’a Gel” kent kampanyası çerçevesinde tanıtılan Titus Tüneli sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Samandağ Belediyesi Sosyal medya hesaplarından ve (“http://samandagagel.org/) mikroblog sitesi üzerinden takip edilebiliyor.
Dünyanın Elle Yapılan En Büyük Tüneli
Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Romalılar döneminde sel sularını önlemek için bin esire yaptırılan Titus Tüneli ve bitişiğindeki Beşikli Mağara, ilginç hikayesi ve muazzam yapısıyla ziyaretçileri tarihi yolculuğa çıkarıyor. Tünelin yaklaşık 100 metre ilerisinde bulunan, mimari yapısı ve dekorasyonuyla büyük gösterişe sahip Beşikli Mağara da turist rehberlerinin rotası içerisinde yer alıyor. Titus Tüneli’nin doğusunda yer alan Beşikli Mağara içerisindeki Roma dönemine ait mezarların ise soylu bir yönetici ve ailesine ait olduğu sanılıyor. Tüneli ziyarete gelenler vatandaşlar, buradaki oda mezarları da görme şansı elde ediyor.
Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan Titus Tüneli ve hemen yanında bulunan Beşikli Mağara hikayesiyle seyahat etmeyi sevenlerin yeni gözdesi haline geldi. Roma İmparatoru Vespasian'ın emriyle yapılan ve dünyanın elle yapılan en büyük tüneli olarak tarihe geçen tünel, turizm açısından kente büyük bir getiri sağlıyor.
Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Romalılar döneminde sel sularını önlemek için bin esire yaptırılan Titus Tüneli ve bitişiğindeki Beşikli Mağara, ilginç hikayesi ve muazzam yapısıyla ziyaretçileri tarihi yolculuğa çıkarıyor. Roma İmparatoru Vespasian'ın emriyle yapımına başlanan ve dağdan gelen suların neden olduğu selin taşıdığı kum ve çakılların limanı doldurmasına engel olmak için bin esire yaptırıldığı bilinen Titus Tüneli, doğanın içerisindeki büyüleyici mimarisiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Bin 380 metre uzunluğu, 7 metre yüksekliği ve 6 metre genişliğiyle dikkatleri çeken ve esirlerin çekiç ve murç yardımıyla dağı oyarak şekillendirdiği tünel, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Doğal yapıya uygun, yeşillikler içerisinde oluşturulan yürüyüş yolunun takip edilmesiyle tünele varan ziyaretçiler, ilginç görüntü karşısında adeta büyüleniyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet