Skip Navigation Links

'Evlatlarımızın Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz'

Dünya Okuma Şampiyonu Kaymakam Özyiğit'i Ziyaret Etti. Kaymakam Özyiğit;?'Evlatlarımızın Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz'

Dünya   A+a-

 
Dünya Okuma Şampiyonu Kaymakam Özyiğit’i Ziyaret Etti
 
Kaymakam Özyiğit;?“Evlatlarımızın Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz”
 
 
 
Gaziantep’te noter huzurunda yapılan bir deneme ile 1 dakikada 11 bin 725 kelime okuyarak yeni bir dünya rekoruna imza atan 10 yaşındaki Tarık Yiğit dün yanında babası Hasan Basri Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şamil Temiz ve Okul Müdürüyle birlikte Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret etti.
Dün sabah saat 09;30 ‘da gerçekleştirilen ziyarette Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit başarılı öğrenciyi elde ettiği başarıya yakışır bir hediye ile ödüllendirerek kitap seti verdi.
Tarık Yiğit’in babası Hasan Basri Yiğit elde edilen başarı süreci hakkında bilgiler verirken; “İki yıl önce ben ve eşim hızlı okuma kurslarına başladık. Sonra Tarık da bu kurslara dahil oldu. Başlangıçta dakikada 120 kelime okuyan Tarık zaman içerisinde bunu ilerletti. Bizde bu yönde bir eğilimi ve yeteneği olduğunu keşfettik. Tarık da bu konuda çok istekli olduğundan kurslara devam etti ve okuma hızını zaman içerisinde arttırdı. Geçtiğimiz yıldan bu yana dakikada 20 bin kelimeye kadar ulaştı. Bizde bunu noter kanalıyla tescillettirdik” dedi.
4. Sınıf Öğrencisi 10 yaşındaki Tarık Yiğit’in, Amerikalı Mariel Aragon’un 13 yaşındayken 6 bin kelime okumayla kırmış olduğu dünya rekorunu, Gaziantep’te noter huzurunda yapılan bir denemeyle 11 bin 725 kelime okuyarak iki defa geçmiş oldu ve uzmanların gözünde kırılması neredeyse imkansız denebilecek bir rekora imza attığını da belirten baba Hasan Basri Yiğit; “Tarık hızlı okuma kurslarında 30 saatlik bir eğitim aldı. Bu eğitimin 15 saati sadece özgüven eğitimiydi. Öncelikle Tarık’ta biz bunu izledik. Öncekine göre kendine daha güvenen, kararlar alabilen, bu kararları uygulamaya koyan bir yapıya kavuştu. Başarı ise buna bağlı olarak kendiliğinden geldi. Yeteneklerini geliştirme imkanı buldu. Eğitim uzmanları bu rekorun çok zor kırılabileceğini belirtiyorlar.” dedi.
 
SAYFA ÇEVİRMEK ZAMAN KAYBINA NEDEN OLDU
 
Hasan Basri Yiğit, Tarık’ın normal zamanlarda bir dakikalık süre içerisinde 20 bin kelimeyi rahatlıkla aştığını da belirtirken; “Noter huzurunda yapılan denemede Tarık karşısında basın mensuplarını ve kalabalık bir topluluğu görünce biraz heyecanlandı. Okuma hızının düşmesindeki en büyük etken ise sayfaları çevirmekte zorluk yaşaması. İki elini birden kullanarak sayfa çevirmek durumunda. Bu da konsantrasyonunu bir miktar etkiledi.” dedi.
Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’te elde edilen başarıdan memnuniyet duyduğunu belirterek; “İlçemizde gençlerimizin bu tür alanlarda yönlendirilmelerinde fayda görüyorum. Özellikle televizyon alışkanlığından kurtulup kitap okuma alışkanlığının kazandırılması yönünde ilçede seminerler düzenlenmeli. Biz kaymakamlık olarak bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. Kitap Fuarı düzenledik. Yerel yazarlarımızı kamu oyuna tanıttık. Genç kardeşimi de tebrik ediyorum” dedi.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet