Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun’da Özel Ramazan Pidesi Satışı Başladı

Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz: “Bazı Fırıncı esnafı ramazan boyunca Ramazan Pidesi hizmetlerini sürdürecektir…

İskenderun’da Özel Ramazan Pidesi Satışı Başladı

Yerel   A+a-

İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, normal 200 gramlık somun, pide ve kebap ekmeklerinin eskiden olduğu gibi 1 TL’ye satılacağını, bu yıl susamlı Özel Ramazan Pidelerinin 300 gram olarak 2 TL’den satılacağını açıkladı.
Ramazan ayı dolayısıyla konuyla ilgili bir bilgilendirme yapan İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, “odamıza kayıtlı fırınlarımızın bazılarında 300 gramlık Özel Ramazan Pidesi çıkacaktır. Özel Ramazan Pidelerimiz her vatandaşımıza yetecek oranda fırınlarımızda, gerek iftar öncesi gerek iftar saati gerekse kısmen sahurda üretilmektedir. Odamıza kayıtlı fırınlarımız ayrıca diğer ekmek çeşitleriyle de vatandaşın beklenti ve talebi doğrultusunda ekmek üretimlerine devam edeceklerdir. Fırıncı esnafı Ramazan ayı boyunca tüm ekmek ve pişirim ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hizmetlerini sürdüreceklerdir. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz ekmek ihtiyaçlarını merdiven altı üretim yapan yerler yerine odamıza kayıtlı fırınlardan almalardır. ” diye konuştu.
Herkes ihtiyacı kadar ekmek satın alırsa, ekmek israfı azalır
 
Özellikle Ramazan ayında ekmek israfının arttığına dikkat çeken Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz “Ülke genelinde ortalama her 10 ekmekten biri çöpe gitmektedir. Bu oran turistik yörelerimizde biraz daha artmaktadır. Ramazan ayında toplu iftarlardaki ekmek israfı da iç acıtacak derecededir. Tüm vatandaşlarımıza, iftar yemeği veren kurum ve kuruluşlardan ricamız, yiyecekleri kadar ekmek satın almalarıdır. Böyle bir yol izlersek, ekmek israfı azalır ya da tamamen biter. Esasen ekmek israfı yılın her ayı karşımıza çıkmaktadır. Herkes yiyeceği ekmek kadarını satın alır ve bunu özenle tüketirse, ekmek israfının önünde geçmiş oluruz. Sadece ramazan ayında değil her zaman vatandaşlarımıza en kaliteli ekmeği üretmek ve onlara sunmak arzusundayız. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alıp yiyecekleri ekmek üretimi için tüm temizlik ve hijyen şartlarında en üst seviyede uymaya çalışıyoruz. Odamıza kayıtlı fırınlarda sağlıklı üretim, ekmeklerin sağlıklı bir biçimde bakkallara yemekhanelere ve lokantalara ulaştırma konusunda da titiz bir çalışma içindeyiz. Fırın içi satışlarımızda da, sağlıklı ekmek sunumu konusunda hassasız. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı bir ramazan diliyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar