Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Osmaniye'de 'Kudüs' Protestosu

ABD'nin Telaviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi

Osmaniye'de 'Kudüs' Protestosu

Osmaniye   A+a-

 
Osmaniye’de ABD'nin Telaviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerlerinin 59 Filistinliyi katletmesi, sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.
Öğle namazının ardından Envar-ül Hamit Camii avlusunda toplanan kalabalık Filistin bayrakları taşıyarak tekbirler getirdiler, İsrail ve ABD karşıtı slogan attılar.
Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan AK Parti Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor, Filistin ve Filistinlilerin asla yalnız olmadıklarını vurgulayarak, "Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.
Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapma girişiminin yok hükmünde olduğunu kaydeden İl Başkanı Tor, “ABD bu girişimiyle BM’yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüs’ün, gerek Birleşmiş Milletler kararlarıyla, gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır. BM Genel Kurulu’nun ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Çok güçlü uluslararası meşruiyeti olan bunca karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin, onurlu davalarını savunurken İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak takip ettik" dedi.
Tor açıklamasının sonunda şunları kaydetti:
"Binlerce Filistinlinin kanlarının dökülmesinden, İsrail kadar ABD’nin de sorumluluğu vardır. İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.”
Emekli imam Ali Onur tarafından yapılan duaya el kaldıran kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş