Skip Navigation Links

Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Hatay Değişiyor

HBB, Avrupa Birliği ile projesi olan ‘İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Programı’ eğitimini gerçekleştiriyor.

Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Hatay Değişiyor

Gündem   A+a-

 ‘Sürdürülebilir bir gelecek için Hatay değişiyor’ sloganıyla yola çıkan HBB, 15 Mayıs Pazartesi günü İskenderun Anemon Otel’de iş insanlarına yönelik iklim değişikliği konulu eğitim düzenledi.
İş insanlarının yeşil yatırımlara yönelik farkındalıklarının arttırılması amacıyla Avrupa Birliği tarafından geliştirilen projenin kente uygulanması adına Hatay Büyükşehir Belediyesine hibe desteği sağlandı.
Birçok alanda yaşanan hızlı değişim ile günümüzde mevcut kaynakların gelecek nesiller için sürdürülebilirliği, çevre ve iklimdeki değişimler, doğal felaketlerde yaşanan artış dünyada olduğu gibi Türkiye’de yoğun olarak tartışılmaya başlanan sorunlara çözüm olarak Avrupa Birliği tarafından geliştirilen proje Hatay’da 2 oturum olarak gerçekleştirilecek.

PROJE İLE GELECEK NESİLLERİN DE DÜNYANIN KAYNAKLARINDAN PAYDALANABİLMESİ AMAÇLANIYOR

Proje, gelecek nesillerin de dünyanın kaynaklarından faydalanabilmesi amacıyla çevre politikalarının geliştirilmesi, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratılması ve yenilenebilir enerji kullanımının arttırılmasının desteklenmesi, Türkiye’nin dünyada yürütülen iklim değişikliği politikaları ile paralel bir yol izleyebilmesi açısından büyük önem taşıyor.
Ülkenin de içinde bulunduğu Akdeniz havzası, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı en hassas bölgelerden biri olan Türkiye’nin özellikle su kaynaklarının azalması ve çölleşme ile bunlara bağlı ekolojik bozulmalar gibi küresel ısınmanın olumsuz yönlerinden etkilenmeye başlamasının ele alındığı projede detaylarında, Hataylı iş insanlarının yeşil yatırımlara yönelik farkındalıklarının arttırılması hedefleniyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLİYOR

‘Hatay için Sürdürülebilir bir Gelecek’ Projesi ile Hatay’da bulunan iş insanlarının ve üniversite öğrencilerinin dikkatlerini iklim değişikliğine çekmesi hedefleniyor. Bu amaçla, üniversite öğrencilerine yönelik yeşil icat çalıştayları ve yarışması ile iklim değişikliğinin etkileri hakkında seminer, iş insanlarına yönelik eğitim ve yeşil yatırım çalıştayları ve araştırma raporlarının hazırlanmasının yanı sıra ilimizde güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışan 20 adet sokak lambası kurulacak. Bu aktivitelerin ilki ve en önemlilerinden birisi olan “İş İnsanlarına Yönelik İklim Değişikliği Eğitimi” iş insanlarını yeşil yatırımlara yönlendirmek konusunda bir adım olacak.
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte başlatılan iş insanlarına yönelik İklim Değişikliği konulu eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Başkanı Avukat Süleyman Boşça, iklim değişikliği alanında kapasitenin geliştirilmesi konusunda katılımcılara bilgiler paylaştı.

KAYNAKLARIMIZI VERİMLİ VE DİKKATLİ KULLANMALIYIZ

HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Hatay’ın gelişimi adına projeler üretildiğini belirterek başladığı sözlerine şöyle devam etti; “ Nüfus ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde kaynaklarımızı değerlendirmeliyiz. Yenilebilir enerji kaynaklarımız olan rüzgâr, güneş enerjisinden yararlanmalıyız. Çevre ve İklim Değişikliğinin önemini kavrayarak bilinçli ve dikkatli hareket etmeliyiz. Çevrenin korunması, hava ve su kalitesi, atık yönetimi, doğa koruma, endüstriyel kirlenme ve risk yönetimi ile kimyasallar konularında kat edilmesi gereken yollar olduğunu unutmamalıyız. Kentimizin daha sağlıklı ortamda ve kaynakların daha verimli olması adına iş insanlarımızın yeşil yatırımlara yönelmesinin önemi büyüktür” dedi.
MKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berkant Ödemiş ise iklim değişikliği etkilerinin Türkiye ve Hatay bölgesi özelinde değerlendirilmesi konusunda sunum gerçekleştirdi.
Eğitimin ikinci oturumu ise 15 Mayıs Salı günü Güngör Ottoman Palace Antakya’da gerçekleştirilecek.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet