Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tesislerin Yatırım Bedeli 150 Milyon Lirayı Buluyor..

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Hatay’da düzenlenen merasimde 7 tesisin temelini attı, 3 tesisinde açılışını gerçekleştirdi.

Tesislerin Yatırım Bedeli 150 Milyon Lirayı Buluyor..

Gündem   A+a-

 Merasimde temeli atılan ve açılışı yapılan 10 tesisin toplam yatırım bedeli 150 milyon lirayı buluyor.
 
Antakya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Cumhurbaşkanımızın güzel selamını size iletmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Hatay güzel insanların diyarı sizlerle gurur duyuyoruz. 10 tesisin açılışını ve temelini atmak için buradayız. Hükümetimiz Hatay’a büyük yatırımlar yapıyor. DSİ genel müdürüyken buraya geldim. Buraya 30 yıldan beri genel müdür gelmedi dediler. Ama şimdi hükümetimiz tarafından 22 milyar yatırım yapıldı. Hatay’ımızı çiçek gibi yapacağız. 2003’te 10 saatte geliyordu şimdi Ankara’dan 3.5 saatte geliniyor. Nereden nereye. Eğitimde de muazzam mesafe kat edildi. Tarımda hayvancılıkta her sektörde büyük gelişme yaşandı. Biz vatandaşımız da emeklisinin de yanındayız dini bayramlarda 1000 lira ikramiye veriyoruz. Yaşlı aylıklarını da artırdık. Öğrencilere af getirdik. Bakanlık olarak burada bütün baraj ve göletleri tamamlayacağız. Sulamaya çok önem veriyoruz. Çiftçilerimize büyük destekler veriyoruz. 2019 yılı sonuna kadar hataya sulanacak alan miktarını 300 bin dekara çıkarma talimatı verdim. Bunu gerçekleştireceğiz. Orman teşkilatımız da köylülerle hasım değil hısım olun talimatı verdim. Gelir getirici tür ağaçlandırma sı yapıyoruz. Kura çekiyor ve vatandaşlarımıza 49 yıllığına veriyoruz. Bütün masraflar da bizden geliri vatandaşlarımızın. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Hatay dev tabiat turizmi master planı ve eylem planı hazırladık. Burada bugün bir tabiat parkının ilanını da imzaladı. Turistler buraya gelecekler tabii güzellikleri görmek için. Burada Reyhanlı barajı var. Benim de çok önem verdiğim bir baraj. Maalesef Reyhanlı davalar sebebiyle gecikti. Talimat verdim ne gerekiyorsa yapılsın. 30 Temmuz 2019 da bitecek. Türkiye üzerinde büyük oyunlar var. Bu oyunları birer birer aşıyor. Gezi, IMF ve Suriye, siyasi deha Recep Tayyip Erdoğan’la bunları aştık.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 10 tesisin toplu olarak temellerini atarak, açılışlarını yaptı.
 
Temeli Atılan ve Açılışı Yapılan Tesisler
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun gerçekleştirdiği merasimde Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi İşi, Yayladağı Şakşak Göleti ve Sulaması ile 4 adet taşkın koruma tesisi ile ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların da temeli atıldı. Aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 2 adet taşkın koruma tesisinin ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Belen Geçidi Tabiat Parkı kır lokantasının temeli atıldı. Temeli atılan ve açılışı yapılan bu tesislerin toplam yatırım bedeli 150 milyon lirayı buluyor.
 
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerin hizmete alınmasıyla 347.220 dekar zirai alan suya kavuşacak. 150 milyon metreküp su depolanacak. 3 ilçe ve 6 mahalle taşkın zararlarından korunacak Yine ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.
 
Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Hatay’da düzenlediği merasimde 5 aileye gelir getirici tür sertifikası, 5 aileye de Orköy sertifikası verildi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar