Skip Navigation Links

Açılış Kurdelesini Öğrencilerle Kestiler…

Özel Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Arsuz Madenli Mahallesi’nde hizmete girdi.

Açılış Kurdelesini Öğrencilerle Kestiler… Web
TV

Arsuz   A+a-

 Özel Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Arsuz Madenli Mahallesi’nde hizmete girdi.
Açılış Kurdelesini Öğrencilerle Kestiler…
Hatay’ın Arsuz ilçesi yeni yatırımlarla gelişmeye ve ihtiyacı hissedilen sektörlerden ilgi görmeye devam ediyor. Arsuz İlçesi Madenli Mahallesi’nde açılışı Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, Misafir Kaymakam Burak Bozkurt Gürsel, Gökpınar Zeytin Dalı Derneği Başkanı Serdal Gökpınar, yönetim kurulu üyeleri ve bölge protokolü tarafından yapılan Özel Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 fizyoterapist ve profesyonel öğretim kadrosuyla hizmete girdi.
Kurumun açılış duasını Mehmet Arslan yaptı ve ardından dualar eşliğinden açılış kurdelesi kesildi.
Kurumun açılışına katılan Kaymakam Sarı ve Başkan Culha başta olmak üzere, tüm protokol üyeleri engelli öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandılar. Karşılama anında çiçekleri alan protokol üyeleri duygusal anlar yaşarken, birlikte objektiflere de poz verdiler.
Dünya Engelliler Haftası’nda açılışı yapılan Özel Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin kurdelesini engelli öğrenciler protokol üyeleriyle birlikte kesti.
Çeşitli engelli grubundan öğrencilerin açılış sırasında protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesim anı ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Özel Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaparak ve yaşayarak öğrenmeye yönelik hazırlanan bahçede, çeşitli engelli gruplarından öğrencilerin diktiği sebze ve meyve fideleri ise açılışa katılanlar tarafından çok beğenildi. Sebze ve meyve fidelerinin bakımı, yine öğretmenler nezaretinde engelli öğrenciler tarafından yapılıyor.
En İyisi İçin Yola Çıktık !
Özel Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Nezih Gökpınar, uzay terapi başta olmak üzere. Bedensel, zihinsel, işitsel ve yaygın gelişimsel bozukluk (otizm) gibi engelli gruplarının eğitiminde fark yaratmak adına gerekli tüm teknik ve fiziki imkanlara sahip olduklarını söyledi.
Açılışta yaptığı konuşmada Özel Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gururla anlatan ve Arsuz’a kazandırmaktan mutlu olduğunu belirten Kurucu Nezih Gökpınar şöyle konuştu; “Şüphesiz dünyanın en kıymetli uğraşlarının başında insan eğitimi gelmektedir; biz de bu eğitimin en meşakkatli ve fedakârlık isteyen alanı olan engelli bireylerin eğitim ve rehabilitasyonuyla ilgilenen bir kurumuz.
Biz bu konuda iddialıyız.
Başta ben bir fizyoterapist olarak profesyonel eğitim kadromuz ve çalışma arkadaşlarımızla özel eğitim ve rehabilitasyon alanına yeni bir soluk getirme, çıtayı bir üst noktaya taşıma gayesiyle tüm gücümüzle buradayız.
Bu özel kardeşlerimize, arkadaşlarımıza gerçekten hak ettikleri ilgi ve eğitimi vereceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız.
Özel Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Bedensel engelliler, Otizm, Zihin engelliler ve İşitme engelliler destek eğitim programları olmak üzere 4 eğitim programı çerçevesinde faaliyet göstermekteyiz. Sadece öğrencilerimiz değil; öğrencilerimizin fedakar velilerine, anne ve babalarına vereceğimiz ücretsiz psikolojik destek ve aile eğitim faaliyetleri de onlara yalnız olmadıklarını hatırlatacak ve onları bir nebze de olsa rahatlatacaktır.
İlçemizde engelli kardeşlerimize, arkadaşlarımıza verilen değer gösterilen hassasiyet çok şükür üst noktadadır. Biz de Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabiltasyon merkezi olarak bu noktada ilçemize vereceğimiz hizmeti her şeyin üzerinde tutuyor ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
Arsuz’da Engelli Eğitimi Adına Önemli Bir Adım !
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da yaptığı konuşmada, Arsuz’da özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların ihtiyacının giderilmesi adına önemli bir yatırım olarak gördüğü Özel Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu Nezih Gökpınar ve öğretim kadrosunu kutladı.
Engeller Sevgi İle Yıkılır!
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da yaptığı konuşmada, özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, onların sosyal yaşamda yerlerini almaları adına önemli düzenlemeler yapıldığını söyledi.
Devlet yatırımlarını tamamlayıcı bir şekilde hizmete giren kurumların önemli bir hizmeti yerine getirdiğine vurgu yaptı ve engelli evladına tanı koydurtmaktan çekinen velilere şahit olmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Açılış Kurdelesini Öğrencilerle Kestiler…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet