Skip Navigation Links

Türkiye'de ilk kez İskenderun'da yapıldı

Türkiye'de ilk kez İskenderun'da yapıldı 4-6 yaş grubu satranç turnuvası

Dünya   A+a-

Türkiye Satranç Federasyonu'nun 4-6 yaş grubu ve anaokulu öğrencileri arasında düzenlediği ve Türkiye'de ilk kez bu yaş grubunda yapıldığı açıklanan Satranç Turnuvası'na katılan 180 çocuk, birinci ilan edildi. Turnuvaya katılan çocuklar, yarışmak yerine, turnuvada satrançla oyun oynayarak, bu spordaki bilgilerini geliştirdi.

Holdingden yılda 50 bin lira katkı
Önceki gün Hasan Baba Restaurant'ta düzenlenen turnuvanın başlangıç hamlesini Hatay Vali Yardımcısı İsmail Kara ile Hatay Milletvekili Orhan Karasayar yaptı. Turnuvanın açılışında konuşan vali yardımcısı Kara, valilik olarak satranç sporunu ele aldıklarını, ama İskenderun'da gördüğü manzaranın, ailelerin, federasyonun, milli eğitim ve gençlik ve spor müdürlüğünün zaten satrancı çok daha önceden ele aldığını sergilediğini ifade etti. Kibar Holding'in satranç sporuna sponsor olduğunu ve gelişmesi için yılda 50 bin lira ayırma kararını verdiğine dikkat çeken Kara, "Ama sanırım bu rakam yetişmeyecek. Gerekiyorsa rakamı arttıracağız ve satranç sporunun gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız" dedi.

'Çok yönlü düşünmeyi sağlayan spor; satranç'
Hatay Milletvekili Karasayar ise turnuvanın, ülkemizin geleceği olan çocukların daha geniş düşünmelerini sağlayıp, hayattaki başarılarına önemli katkı sunacağını, çocukların satranca ilgisinin kişilere de çok yarar getireceğini vurguladı.
Kaymakam Cemil Aksak, İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Turgay Erdoğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Balaban, AKP ilçe başkanı Musa Kurşun'un da katıldığı turnuvada konuşan belediye başkanı Yusuf Civelek de çocuklara satrancı oyun olarak öğretmenin, onların düşünme yeteneği ve strateji gelişimini sağlayacağını söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet