Skip Navigation Links

Samandağlı Motorsiklet Sürücülerine Kask Dağıtıldı

CHP Samandağ Gençlik Kolları, Trafik haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Samandağlı Motorsiklet Sürücülerine Kask Dağıtıldı

Yerel   A+a-

Samandağ CHP Gençlik örgütün düzenlediği etkinliğe Samandağ Belediyesi destek verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, İlçe trafik denetleme şube Amiri, Hacı Karslı, Zabıta Müdürü Önder Şimşek’in katılımlarıyla düzenlenen etkinlikte CHP Samandağ Gençlik Kolları Başkanı Burak Kimyonşan tarafından basın açıklaması okundu ve kask dağıtıldı. Gençler trafik kurallarına uymaları, kasksız trafiğe çıkmamaları konusunda bilinçlendirildi.
Samandağ Belediyesi Trafik’te Farkındalık Yaratılması İçin Etkinliğe Destek Oldu
Sakatlıkların ve ölümlerin genellikle kazalarda meydana geldiğini belirten Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, motosiklet ve bisiklet sürücülerinin mutlaka kask kullanması gerektiğini söyledi.
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız:” Cumhuriyet Halk Partisi Samandağ İlçe Örgütünün düzenlediği bu anlamlı etkinliğe Samandağ Belediyesi olarak destek veriyoruz. Bu konuda anne ve babalara görev ve sorumluluklar düşüyor. Çocuklarımızın kasksız trafiğe çıkmamasına, trafik kurallarına uymalarına özen gösterelim. Kazasız, huzurlu günler diliyorum.”ifadelerine yer verdi.
Başkan Nehir’e Katkılarından Dolayı Teşekkür Ettiler
CHP Samandağ Gençlik Kolları Başkanı Burak Kimyonşan basın açıklamasında:”Trafik denilince aklımıza taşıtlar gelir. Fakat trafik, sadece taşıtlardan ibaret değildir. İnsanlar ve hayvanlar da trafiği oluşturan olgular içindedir. Taşıtların, insanların ve hayvanların, yollar üzerindeki her türlü hareketlerine trafik diyoruz. Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte, trafik sorunu da artmıştır. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu, trafik kurallarına uymaktır. Bilgisiz ve cahil insanlar, trafik kurallarına uymayarak ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır. Motosikletler evden işe işten eve kullanılmasıyla birlikte gençlerimizin trafikte amaçsız, başı boş gezmeleri şeklinde karşımıza çıkıyor. Buda zaman zaman trafiğin tehlikeye düşürülmesine sebep oluyor. Gençlere de söyleyeceğim şey şudur motosiklet kullanımını biraz sınırlamakta fayda var. Ayrıca motorlarımıza da sahip çıkamıyoruz. Kendilerinin kullanması için aldıkları motorları ehliyetsiz olan 14, 15, 16 yaşındaki çocuklarımız macera adına ailelerinden ve işyeri sahiplerinden habersiz evlerinden, dükkanlarından alarak trafiğe çıkabiliyorlar. Hatta plakası olan motorların plakasını sökerek veya okunmasın diye eğdiklerini görüyoruz. Bu konuda bir duyarlılık oluşturmaya ihtiyaç var. Motor kazalarında hayatlarını kaybetmemesi için gençlerimize daha farklı eğlenceler bulmamız gerekiyor. Motosikletle gezmenin bir eğlence olduğu bir ilçe olmaktan çıkmamız gerekiyor. Trafik Haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek, bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz. Gençleri motosiklet kullanımı değil de bisiklet kullanımına yönlendirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu etkinliği düzenlememizde biz gençlik kollarına destek olan Samandağ belediye başkanımız Mithat Nehir’e ve aramızda bulunan emniyet müdürümüz Mustafa Ateş’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.”ifadelerine yer verdi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet