Skip Navigation Links

Kasap Esnafı Sorunlarını ve Beklentilerini Anlattı

İskenderun Mezbahanesi ile ilgili düzenlenen toplantıya katılan kasap esnafı sorunlarını ve beklentilerini dile getirdiler.

Kasap Esnafı Sorunlarını ve Beklentilerini Anlattı

Gündem   A+a-

 Hatay Büyük Şehir Belediyesi bünyesinde bulunan ancak mahkeme kararıyla işletmeciliği 5 yıllık süre özel sektöre devredilen İskenderun Mezbahanesi ile ilgili düzenlenen toplantıya katılan kasap esnafı sorunlarını ve beklentilerini dile getirdiler.
 
Hatay Büyük Şehir Belediyesi İskenderun Hizmet binasında gerçekleşen toplantıya Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Daire başkanı Ahmet Kilisli, Mezbahane ve Gıda Kontrol şube müdürü Şevki Serin, Mali ve İdari İşler şube müdürü Necati Bağdadi, 3. Bölge Zabıta müdürü Mehmet Kaplan , İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri katıldı.
 
Diyalog ve iletişim eksikliğinden doğan sorunların giderilmesi amacıyla; Büyük Şehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda bir araya geldiklerini ifade eden genel sekreter yardımcısı ve Zabıta Daire başkanı Ahmet Kilisli, “ İşletmeciliğini devrettiğimiz mezbahanede yaptığımız anlaşma gereği denetim hakkımız bulunmaktadır. Hem esnafımızın hemde işletmecinin karşılaştıkları sorunlara kalıcı çözüm bulmak istiyoruz” dedi.
 
Kasap esnafının; kesim ve dağıtım esnasında sakıntı yaşaması, mezbahanede görev yapan personelin yetersizliği ve eğitimsizliği, kesimin geç yapılması ve kendilerine geç ulaşması, gibi sorunlarını ve beklentilerini dikkate aldıklarını kaydeden Ahmet Kilisli, “ En öncelikli sorunumuz kaçak kesimin önlenmesidir. Bununla birlikte mezbahanede yasalar ve yönetmelikler gerekeği en yetkili kurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilçe müdürlüğü veterinerleridir.Kesimlik hayvanların belirlenmesi.kesimin kontrol ve denetimi ile mühürlenmesi bakanlık veterinerlerine aittir.İşletmecinin kesimin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda sağlaması ve kesimi yapalın etlerin zamanında esnafımıza ulaştırması gibiyükümlülükleri vardır.Bu sıkıntıları karşılıklı diyşalog ve haşgörü içerisinde gidereceğiz. İşletmecilerimiz en kısa sürede ilave soğutmalı araç takviyesi yapacaktır.Esnafımızında kuralları ve yönetmeliklerde belirtilen şartlara uymalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet