Skip Navigation Links

Kültürel Hazine Sandıkları Projesi Sevgi ve Dostluk Köprüleri Kuruluyor

Kültürel Hazine Sandıkları Projesi Sevgi ve Dostluk Köprüleri Kuruluyor

Kültürel Hazine Sandıkları Projesi Sevgi ve Dostluk Köprüleri Kuruluyor

Yerel   A+a-

 Avrupa Birliği Bakanlığı ,Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde "2017 yılı Erasmus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (Erasmus Ka219) " alanında Antakya Anayazı İlkokulunun koordinatörlüğünde , Antakya Gazi Ortaokulu ile ortaklık yürütülen "CulturalTreasureChests "( Kültürel Hazine Sandıkları ) adlı projenin üçüncü toplantısı Anayazı İlkokulu'nda gerçekleşti.Proje Türkiye, İtalya, Bulgaristan ve Romanya'dan gelen öğretmen ve öğrenciler ile işbirliği içinde Sevgi, Dostluk ve Barış köprüsü kurarak kültürel ön yargıları yıkmayı hedefliyor.
Proje kapsamında ülkemizi ziyaret eden Öğretmen ve Öğrencilerle ile kültürel değerlerimizi tanıtan çeşitli aktiviteler yapıldı. Konuklarımız23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına katılarak kültürel dansların ön plana çıkarıldığı etkinlikler boyunca Milli Bayramımızın coşkusuna ortak oldular.
Antakya Arkeoloji Müzesini gezen konuklarla Mozaik çalışması yapıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının da yer aldığı Kültür gecesinde, Hatay Yöresi Halk oyunları Ekibi, Semazen Ekibi, Zeybek Ekibi ve Modern Dans ekibi katılarak kültürel danslar sergilediler.
Öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla Vilayetler Birliği Anaokulu’nda Ebru Çalışması yapıldı. Defne Koza Evi Ziyaret edilerek İpek Böcekçiliği İle ilgili bilgi alındı. Kozadan yeni çıkan ipek böcekleri gözlemlendi. Gastronomi Şehri olan Hatay’ımızın yemek kültürü tanıtıldı. Öğrencilerle çeşitli sportif faaliyetler ve yarışmalar yapıldı. Kitap Fuarı ziyaret edildi. Şehir tanıtım gezileri yapıldı. Yayladağı Şenköy’de katılımcıların işbirliği ile fidanlar dikilerek proje için bir Hatıra Ormanı yapıldı.
Türk Misafirperverliğinden oldukça hoşnut olarak mutlu bir şekilde yurtlarına döndüler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet