Skip Navigation Links

Tübitak 4006 Bilim Fuarının Açılışı Gerçekleştirildi

Meydan Azize Süleyman Yalçın Ortaokulu 4006 Tubitak Bilim Fuarını Tekebaşı Zeynel Abidin Cilli İlkokulunun bahçesinde gerçekleştiriyor.

Tübitak 4006 Bilim Fuarının Açılışı Gerçekleştirildi

Yerel   A+a-

 Fuarın açılışı yoğun bir katılımla yapıldı.
Açılışa İlçe Kaymakamı Murat Kütük , Samandağ Belediye Başkan Yadımcısı Av.Meltem Ahraz Nural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Meydan Mahallesi Muhtarı Erdal Sertel, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.Açılış konuşması yapan Samandağ Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo :” Emeği geçen başta okul müdürümüze, yöneticilerimize ,öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her şey düşünmeyle başlar.Ne kadar güzel icat çıkarırsanız bizim için güzel olacaktır.İnanıyorum ki gelecekte bu öğrencilerimiz bilim üreten icat yapan öğrencilerimiz olacaktır.Bu bilim olimpiyatları sayesinde inanıyorum ki öğrencilerimiz icat yapacaklar. Öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun. “ifadelerine yer verdi.
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Ahraz Nural:”Bu projede emeği geçen öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyor,Başarılarının devamını diliyorum. Her şey merak, sorgulamakla başlar. İleride bizim gençlerimizi dünya bilimine katkı sunacak icatlarımızın olmasını temenni ediyorum. “ifadelerine yer verdi.
Meydan Azize Süleyman Yalçın Ortaokulu Müdürü Ali Gümüş :”TÜBİTAK’IN desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz.Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli,merak eden,araştırmacı,bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.Bilim fuarları,genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp,birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar.Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir.Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır.Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Fen alanında 7 proje,Türkçe alanında 3 proje,Sosyal Bilgiler alanında 1 proje,Matematik alanında 3 proje,Din Kültürü alanında 2 proje,İngilizce alanında 2 proje,Müzik alanında 2 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 68 öğrencimiz 11 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.”ifadelerine yer verdi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet