Skip Navigation Links

Amacımız En Kısa Sürede İnsanların Daha Çok Kitap Okumalarını Sağlamak

Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 'İskenderun Okuyor Kampanyası' Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan 'Türkiye O

Dünya   A+a-

Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ‘İskenderun Okuyor Kampanyası’ Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan ‘Türkiye Okuyor Kampanyası’ çerçevesinde İskenderun Kaymakamlığı ve başlatıldı.
Konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Türkiye Okuyor Kampanyasına katkıda bulunmak için kampanyanın devamı olarak böyle bir kampanya daha başlattıklarını belirtti.
Kaymakam Horozoğlu; “Artık ülkemizde ve kentimizde okuma yazma bilmeyen insan kalsın istemiyoruz. Biz de bu amaçla ‘Türkiye Okuyor Kampanyası’na nasıl katkıda bulunabiliriz diye düşündük ve böyle bir çözüm bulduk. İskenderun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yardım için gelen vatandaşlarımıza kitap vererek onların da okuma alışkanlıklarını geliştirmek istedik. Bunun için de ilk olarak Ömer Seyfettin’in kitaplarını seçtik. Bu kitaplar çocukluk dönemimizde okuduğumuz, öğrenmesi ve anlaması en kolay hikâyeler arasında yer alıyor. Özellikle bu kitapları bayanlarımıza vererek onların okuma alışkanlıklarını kazanmalarını istiyoruz. Biz bu kitapları okuduğumuz ve hikâyelerin nasıl olduğunu bildiğimiz için kitapları verdiğimiz kişilerin gerçekten okuyup okumadıklarını test edebileceğiz. Bu kampanyalarımız devam edecektir” dedi.
Bu kampanyanın Türkiye’de bulunan vakıflar tarafından uygulanan ilk proje olması nedeniyle de göze fazlaca çarptığını dile getiren Horozoğlu; “Bu proje vakıflar tarafından ilk uygulanan proje olma özelliğini taşıyor. Bizim verdiğimiz kitapların sayısı belli değil. Ama şuandan itibaren kampanyamız başlamış bulunmaktadır. Kitaplara ne kadar çok ihtiyaç duyulursa vakfımız tarafından bu ihtiyaç en kısa sürede tamamlanacaktır. Bunun yanı sıra vakfımıza yardıma gelen vatandaşlar için de özel etkinliklerimiz olacaktır. Verdiğimiz kitapları en kısa zamanda en çok okuyan vatandaşlarımıza özel sürprizlerimizde olacaktır. Bizim amacımız en kısa sürede çok fazla kuruma ulaşıp insanların daha çok kitap okumalarını sağlamak olacaktır. Bu yüzden yeşil kart uygulaması için gelen vatandaşlarımıza da kitaplar vererek okumalarını sağlayacağız” diye konuştu
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet