Skip Navigation Links

HBB Sessiz Dostlarına Sahip Çıkıyor

Sahipsiz hayvanlarının aç kalmasının önüne geçmek isteyen yetkililer, sokak hayvanlarına sahip çıkılması için vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

HBB Sessiz Dostlarına Sahip Çıkıyor

Yerel   A+a-

Kurulduğu günden bu yana hayvan hakları konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), ürettiği yerel çözümlerle sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.
Yaşam alanları daralan, çöp konteynerlerindeki evsel atıklar veya sayıları oldukça az olan gönüllüler tarafından beslenen sokak hayvanları, HBB’nin beslenme odakları ile koruma altına alınıyor.
HBB Zabıta Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Mezbahalar, Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 21. Maddesinin (d) bendine istinaden, il genelinde sokak hayvanları için beslenme odakları kuruyor.
Sessiz Dostlarımız HBB İle Sağlıklı Bir Şekilde Yaşamlarını Sürdürebilecek
Bakımevi tarafından işaretlenmiş hayvanların kontrollerinin yapılmasının ardından alındıkları bölgelere bıraktıklarını bildiren HBB yetkilileri, hem mama hem de suyu aynı odakta barındırma özelliğine sahip beslenme odaklarının yerleştirilmesi ile hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebileceklerini belirtti.
Ayrıca sahipsiz hayvanlarının aç kalmasının önüne geçmek isteyen yetkililer, sokak hayvanlarına sahip çıkılması için vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.
Su ve mama ikmali düzenli olarak HBB ekipleri tarafından yapılacak olan beslenme odaklarının, gönüllü kuruluş ve kişilerle de işbirliği içerisinde, ikmal faaliyetlerine devam edeceği öğrenildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet