Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun ve İSTE, Milli Ekonomik Gelişme Hamlesinde Öncü Olabilir!

İSTE 3. Teknoversite Günleri’nin açılış konferansı ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇELİK’in tarafından verildi.

İskenderun ve İSTE, Milli Ekonomik Gelişme Hamlesinde Öncü Olabilir!

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 3. Teknoversite Günleri’nin açılış konferansı ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇELİK’in tarafından verildi. Ayrıca, İSTE ve ASELSAN arasında “Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) Mutabakat Metni” imzalandı.
 
3. Teknoversite Günleri’nin açılış konferansı, dördüncü nesil üniversite-sanayi işbirliği için yenilikçi bir modeli Türkiye’ye kazandıran ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇELİK tarafından verildi. Program başlangıcında; Saygı Duruşu’nun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisi büyük bir beğeni ile izlendi. Daha sonra kürsüye gelen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, “İSTE olarak, farklı olmaya, farklı şeyler söylemeye çalışıyoruz. Yükseköğretim ekosistemi içerisinde yeni şeyler söylüyoruz. Bahar Şenliği yerine Teknoloji Şenliği yapıyoruz, Teknoversite Günleri yapıyoruz. İnsanları, üretmeye ve girişimciliğe yönlendiriyoruz. Burada teknolojiye adanış, Türkiye’ye adanmış hayatlar var. Bilgiyi cisimleştirebilen ve teknolojiyi yönetebilen bir nesil geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yolda bize destek olan tüm öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza, çalışanlarımıza, destek verenlerimize, sponsorlarımıza ve herkese çok teşekkür ediyoruz” diyerek sözü Hatay Vali Yardımcısı Aydın TETİKOĞLU’na bıraktı. Teknoversite’ye ve Teknoversite Günleri’ne katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Aydın TETİKOĞLU, davetlerinden dolayı İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’ye teşekkür etti.
 
“Üniversite-Sanayi İşbirliği ve ASELSAN Akademi” konulu konferansında; Prof. Dr. Mehmet ÇELİK; “İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) merak ettiğim ve gelmek istediğim bir üniversiteydi. Üniversite 4.0 ve Teknoversite vizyonunu ortaya koymuş olması çok önemli. Burada olmak benim için de heyecan verici. Bugün burada sizlere üniversite-sanayi işbirliklerini ve dördüncü nesil üniversite olmanın ne demek olduğunu anlatmak istiyorum. Biz, ASELSAN olarak üniversitelerin sanayi ile iç içe çalışarak daha başarılı olabileceğini gördük. YÖK ile yapılan protokol ile ASELSAN, üniversitelerin dış kampüsü oldu. ASELSAN Akademi Lisansüstü Eğitim Programı ile ASELSAN'ın sahip olduğu teknoloji ve bilgi birikiminin geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması hedeflenmektedir. İlgili alanlarda akademik tecrübeleri olan üniversite öğretim üyelerinin savunma projelerinde görevlendirilmesi ile savunma sanayisi alanında kritik teknolojilerin millileştirilmesi ve başarıyla sonuçlandırılması sağlanmaktadır. ASELSAN Akademi, Endüstri 4.0’ın gerektirdiği üniversite-sanayi işbirliği modelini sunmaktadır. Çünkü bu modelde Üniversite-sanayi işbirliği sağlanırken, üniversitelerin birbirleri ile işbirliği yapabilmesi de mümkün olmaktadır. ASELSAN Akademi’nin Türkiye genelinde yaygınlaşmasını temenni ediyoruz. İSTE’nin de bunu başarmaya en yakın üniversitelerden biri olduğunu düşünüyoruz. Bölgesel bağlamda, İskenderun, milli ekonomik gelişmeyi tetikleyecek çok önemli bir ekosistemi oluşturabilir. İSTE de bunun önemli bir oyuncusu olabilir. Var olan ekosistemin potansiyelini ortaya çıkarabilmek için dördüncü nesil üniversite akımına dâhil olmakta fayda vardır, İSTE doğru yoldadır” dedi.
 
Üniversitelerin evrimsel gelişimi ile Türkiye’deki üniversite-sanayi iş birlikteliklerini örnekleri ile açıklayan Prof. Dr. Mehmet ÇELİK, İSTE’li öğrencilerin tam olarak üniversite-sanayi işbirlikleri için aranan girişimcilik ruhuna sahip öğrenciler olduklarını da belirtti. Katılımcılarının sorularını içtenlikle cevaplayan Prof. Dr. ÇELİK’e katkılarından dolayı teşekkür etmek üzere, adına dikilen ağacın dikim sertifikası ve plaket takdim edildi.
 
Konferans sonrasında; ASELSAN ile İSTE arasında işbirliğini geliştirmek üzere, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇELİK tarafından “Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) Mutabakat Metni” imzalandı. İmzalanan protokol ile, İSTE’de lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler tarafından yapılacak veya halen yapılmakta olan lisansüstü tez çalışmalarının; şirketlerin orta ve uzun vadeli araştırma ve geliştirme stratejileri doğrultusunda ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın belirlediği öncelikli alanlarda gerçekleştirilecek şekilde ‘güdümlü projeler’ olarak yapılandırılması sağlanacak.
 
İmza töreninin ardından, İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlileri Adem ÇOLAK ve Merve DÜZAĞAÇ ÇOLAK tarafından hazırlanan “El Sanatları ve Ebru Sanatı Sergisi” protokol erkanı tarafından açıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş