Skip Navigation Links

Kitap Bağışlarınızı Bekliyoruz

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Türkiye Okuyor Kampanyasının 2012 yılına kadar devam edeceğini hatırlattı...

Dünya   A+a-

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Türkiye Okuyor Kampanyasının 2012 yılına kadar devam edeceğini hatırlattı...

Milli Eğitim Müdürü Genç okuma alışkanlığını geliştimek için hayırseverleri kitap bağışı yapmaya davet ederek “Dünya hızla gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan “Türkiye, ekonomik, alanda sağladığı gelişmeyi kültürel alanlara da teşmil etmek zorundadır.
Bu anlayıştan ve bu alışkanlığın geliştirilmesi, okuma yazma bilmeyen yetişkinlerimizin eğitimi ülkemizde hızla yaygınlaşan bilgisayar kullanımı etkin ve verimli hale getirilmesi gayesiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının işbirliğine ilaveten diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşların katılımlarıyla Türkiye okuyor kampanyası projesi 03/01/2008 tarihinde başlatılmıştır.
Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün himayelerinde başlatılan ‘Türkiye okuyor’ kampanyası projesi kapsamında İlimizde ‘Hatay okuyor’ projesi oluşturulmuştur.
2008 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlanan kitaplar başta okullara öğrencilere olmak üzere kurumlara, sivil toplum örgütlerine okumaları için dönüşümlü olarak dağıtılmaktadır.
Türkiye Okuyor kampanyası 2012 yılına kadar sürecektir. Yetişkinlere ve öğrencilere değişik kitaplar okumalarını sağlamak için çeşitli kitaplara ihtiyaç vardır.
Vatandaşlarımızın eğitim seviyesini yükseltmek ve emsalleriyle yarışabilir hale getirebilmek, okuma kültürünün bireylerin yaşamının her anında egemen kılmak okuma oranına artırmak, okumaz oranını asgariye indirmek, okuma alışkanlığını geliştirmek için Milli Eğitim Bakanlığının tavsiye ettiği kitaplardan bağışlarınızı beklemekteyiz” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet