Skip Navigation Links

MMK Atakaş'tan Eğitime Büyük Katkı

Hayırsever İşadamı Recep Atakaş 'ihtiyaç duyulan kalifiyeli eleman yetiştirmek için MMK Atakaş olarak Dörtyol'a Endüstri Meslek Lisesi yaptırıyor.

Gündem   A+a-

MK Atakaş’tan Eğitime Büyük Katkı


Hayırsever İşadamı Recep Atakaş “ihtiyaç duyulan kalifiyeli eleman yetiştirmek için MMK Atakaş olarak Dörtyol’a Endüstri Meslek Lisesi yaptırıyor.

Hayırsever İşadamı Recep Atakaş, Dörtyol İlçesine 32 derslikli ve gerekli atölyeleri bulunan Endüstri Meslek Lisesi yaptırıyor. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in makamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MMK Atakaş Grubu arasında imzalan protokolle yapılacak olan Dörtyol MMK Atakaş Endüstri Meslek Lisesi 10 milyon TL’ye mal olacak.
Protokol imza törenine Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Hayırsever İşadamı Recep Atakaş’ın yanı sıra, MMK Atakaş genel müdürü Sergey Usakov, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç katıldılar.


Protokol töreninde konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz “Memlekette işsizlik sorunu var ama bu durumda iş bilmemenin de etkisi çoktur. İş bilenin iş bulmama durumu yoktur. Yaptığımız bu protokolle gençleri ihtiyaç duyulan seviyelere getireceğimize inanıyorum. Bir insan nerede olursa olsun iyi yetişmesi fevkalade önemlidir. Çünkü iyi yetişmiş bir bireyin hem toplumuna hem de ülkesine faydası olur. İyi yetişen bireylere bir örnekte Recep Atakaş’tır. Çünkü devletin yapması gereken istihdamı açtığı işyerleri ile kendisi yapmaktadır” dedi.
Hayırsever Recep Atakaş ise, ülkenin en büyük sorununun eğitim olduğunu ve eğitimden gelen sıkıntıyı gidermek için imkanı olan herkesin eğitime destek vermesi gerektiğini söyledi. Bölgedeki demir-çelik üretiminin %45’lere kadar çıkacağını belirten Atakaş, burada ihtiyaç duyulacak olan kalifiyeli elemanları yetiştirmek için Endüstri Meslek Lisesi açtıklarını söyledi. Atakaş, konuşmasında okulu şirket adına, Rus ortakları ile birlikte yapacaklarını da belirtti.


MMK 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet