Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Samandağlı 90 Girişimciye Belgeleri Takdim Edildi

Samandağ Belediyesi, KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursunda kursu tamamlayan

 Samandağlı 90 Girişimciye Belgeleri Takdim Edildi

Gündem   A+a-

Samandağ Belediyesi, KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursunda kursu tamamlayan kursiyerlerin belgeleri düzenlenen bir tören ile takdim edildi.
Ekonomide istihdamı arttırmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak adına Samandağ Belediyesi, KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursunu tamamlayan kursiyerlerin belgeleri dağıtıldı. Ocak, Şubat, Mart aylarında 30 kişilik gruplar halinde 4’er gün ve 32’şer saat süren eğitimin sonunda 90 kursiyer girişimcilik belgelerini aldı.
Samandağ Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen törene Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, KOSGEB Hatay İl Müdürü Hayrettin Çevik, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kobi Uzmanı ve eğitmen Tansel Öter ve girişimciler katıldı.
Kosgeb İl Müdürü Hayrettin Çevik, eğitim süreçleri, KOSGEB destekleri ile ilgili bilgiler vererek, girişimci adaylarının sorularını cevaplandırdı.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:” Hatay genelinde en çok sayıda eğitim veren ilçe belediyesiyiz. Samandağ gelişen, büyüyen bir kenttir. Bu anlamda artan ihtiyaçlara karşılık verebilmek için, iş açmak isteyen girişimcilere fırsat yaratmak için bu çalışmaları destekliyoruz. Samandağlı girişimcileri desteklemek amacıyla 1000 civarında vatandaşımıza eğitim verdik. Belge almalarını sağladık. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerimize bu yıl KOSGEB ile ocak, şubat, mart aylarında devam ettik. Her biri 4 gün süren kurslarımız 32 saat sürerken, kurslara katılan 90 kursiyerimiz de eğitimleri başarı ile tamamladı.
Bugün de sertifikalarını takdim ettiğimiz katılımcılarımız bu belge ile iş yerini açmaları ve projelerinin başarılı olması halinde 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi kullanma hakkına sahip olabilecek. Tüm girişimcilerimizin kendi işlerini kurarak, kentimizin ekonomisinin canlanmasına katkı sunmasını hedefliyoruz. İlçemizde kurulan yeni işletmeleri heyecanla karşılıyoruz. İmkân buldukça açılışlarına katıldığımız esnaflarımızla bir arada oluyoruz. ilçemiz ticaret ve sanayi hayatını canlandıracak çalışmaları imkânlarımız çerçevesinde destekliyoruz.
İşsizlik oranın azaltılması, İstihdam oranlarının arttırılması için her türlü çabanın destekçisiyiz. Halkımızın huzuru, refahı, daha kolay ekmeğe ulaşması için farklı projeleri hayata geçiriyoruz. İpek köyü projesi de, kadın istihdamı projesidir. Ulusal İpek Baharı festivalimizde bu zanaatın geliştirilmesine ve ilçemizin tanıtılmasına katkı sunacaktır. İlçemizde yeni girişimcileri ortaya çıkarak, destekleyecek ve sürekliliğini sağlayacak çalışmalar içerisinde olmaya devam edeceğiz. Son olarak programın gerçekleştirilmesinde emek veren, KOSGEB İl Müdürlüğü’ne, eğitimleri gerçekleştiren Eğitim uzmanı Tansel Öter’e teşekkür ediyorum. Sertifika almaya hak kazanan hemşerilerimi gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, belge almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ederken, kursiyerlere gerçekleştirmek istedikleri hedeflerini sordu. Program sertifika takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar