Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yatağa Bağımlı Hastalar da Oy Verebilecek…

Sağlık Bakanlığı, evde bakım hizmeti alan hastalar oy kullanabilmelerine yönelik gerekli önlemlerin alınması için genelge yayımladı.

Yatağa Bağımlı Hastalar da Oy Verebilecek…

Gündem   A+a-

 Sağlık Bakanlığı, evde bakım hizmeti alan hastaların 24 Haziran yapılacak seçimlerinde oy kullanabilmelerine yönelik gerekli önlemlerin alınması için genelge yayımladı.
Genelge de; 24 Haziran’da' yapılacak seçimde vatandaşlarımızın en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirilebilmeleri için, sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların oy kullanmalarının da sağlıklı diğer vatandaşlarla eşdeğer olmaları açısından çok önemli olduğu belirtildi.
Genelgeye göre, yatağa bağımlı olup evde sağlık hizmeti alan hastaların 24 Haziran’da oy kullanabilmeleri için yapmaları gereken hususlar;
a) Yatağa bağımlı seçmenlerin Anayasal haklarından faydalanmak için seyyar sandık talebinde bulunmaları sağlamak amacıyla Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlenen ve Ek’te bir örneği yer alan “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu “ ile birlikte “Engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu veya “Hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yazılı olduğu sağlık raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir.
b)Seçmen listelerinin kesinleşmesi sürecinde seyyar sandık hizmetinden yararlanacak vatandaşların da belirlenmesi gerekmekte olup, bahse konu durum bildirir yatağa bağımlılık raporunu, vatandaşların sağlık durumunu en iyi bilen bağlı oldukları aile hekimlerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Bu rapordan yararlanabilecek ağır engeli bulunan veya hâlihazırda evde sağlık hizmetlerinden yararlanmakta olan vatandaşlarımızın listesi kayıtlı oldukları aile hekimlerine elektronik ortamda ulaştıracaktır. Bu listelerde bulunmamakla birlikte aile hekimlerince yatağa bağımlı olduğu bilinen kişilere de bu çerçevede rapor düzenlenebilecektir.
Seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından "www.ysk.gov.tr" internet adresinde bulunan "seyyar sandık kurulu talep formu" ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerekiyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar