Skip Navigation Links

Mahmut Hocaoğulları Güven Tazeledi

Samandağ Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Olağan Genel Kurulu toplandı.

Mahmut Hocaoğulları Güven Tazeledi

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkankanvekili Dr. Selim Matkap, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Vergi Dairesi Müdürü Ferhat Hacı Ümmetoğlu, Terziler Odası Başkanı Cuma Sahilli, Bakkallar Odası Başkanı Necdet Aslan, Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Muhtarlar, kooperatif üyeleri katıldı.
4 yıl müddet ile Başkanlığa Mahmut Hocaoğulları, Yönetim Kurulu üyeliğine Seyhan Yıldırım, Adnan Selçuk, Cuma Özkan, Semih Eryılmaz, Şahut Gezici, Hasan Gültekin, Naim Para, Taşkın Dik, Mezyed Renüzoğulları Denetleme Kuruluna- Gazi Demir-Hikmet Özgün-Züheyir Kılınç-Tayfur Uğur –Gazel Kurtedere-Maruf Karataş- Divan KatipliğiniÖzkan Göz, Ercan Demirbaş, Ercan Miçooğulları yaptı.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında:” Kentimizin sanayi erbabının iş hayatını rahata erdirebilecek, şehrimizi daha da rahatlatacak adımlar atma hedefimiz vardı. Sizinle bu konudaki düşüncelerimiz paylaştık. Bu çalışmayı bir noktaya kadar getirdik. 350 esnafımız mevcut olup burada 56 dükkan bulunmaktadır. Ek dükkanlarla birlikte toplamda 75 dükkana sahip olacağız. Bütüncül bir plan ortaya koymadıkça tüm esnafları kapsayan bir çalışma yapmadıkça kentimin düzenli, planlı bir kent konumuna gelmesinde bir adım atamamış olacağız. Kentimizin planlamasında uzun yıllar önce bu alanların belirlenmiş olmaıs gerekiyordu. Göç vermeyen bir ilçeyiz. İnsanlarımız dün yanın herhangi bir yerine gitse de en çok huzur buldukları yer olan kendi memleketlerinde yaşamayı tercih ediyorlar. Sanayi sitesi kurmak için 250 dönümlük bir alana ihtiyaç vardır. Böylesi büyük bir alan ilçemizde bulmak zordur. Bu konuda çok ciddi çabalar harcadık. Bu anlamda bu konunun çözümü için toplumsal bir mutabakat gereklidir. Birlikte davranırsak bu konuyu sahiplenirsek bir çözüme kavuşturabiliriz. Küçük sanayi sitesi başkanı Mahmut Hocaoğulları’nın şu anda bulunduğumuz alanda sanayi esnafının taşınmasına ve bu alanın bu noktaya gelmesinde ciddi emekleri olmuştur. Kooperatif yönetimi ve üyeleriyle birlikte sizlerle çalıştı ve bu noktaya getirdi. Bu alanı atıl bir alandan, işler bir hale getirildi. Sitenizin yönetim kurulu, başkanı, üyesi, Samandağ Belediyesi, Büyükşehir, tedaş herkesin katkısı olmuştur. Şehir merkezinde aynı apartmanda sanayi esnafının çalıştığı, yaşlı, hasta vatandaşımızın da barındığı bir ortamda yaşamak zordur. Sanayi esnafının buraya taşınması toplumsal hayatımız açsından önemlidir. Sanayi esnafı bu çalışmalarını daha özgür, rahat, refah bir ortamda işini mesleğini icra ediyor. Bu konunun bütüncül çözümü için hepimiz elbirliğiyle çalışmalıyız.”dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Dr.Selim Matkap:” Sanayi siteleri ülkemiz açsından bir katma değer yaratıyor. Sizler gibi esnaflık yapan bir ailenin evladıyım. Bu anlamda sorunlarınızın çözüm noktasında elimizden geleni yapacağız.”ifadelerine yer verdi.
Samandağ Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mahmut Hocaoğulları:”Saygı Değer İlçe Halkımız ve Usta Esnaf Kardeşlerimiz ile Beraber İlçemiz parası ilçemizde kalsın düşüncelerini savunarak ya Allah dedik ve yönetim kurulu üyelerimizle yola çıktık. Yola çıkarken hiç kimseyi ötekileştirmedik kapsayıcı ve her usta esnaf sanatkar kardeşimizi aynı çatı altında toplamaya çalıştık. Hiç kimseden bedel düşünmek sizin herkese kucak açtık elimizdeki imkansızlıklara rağmen hep doğru bidiğimiz ve küçük sanayi sitesi davamıza inandık. İnandığımız gibide gerçekleri usta esnaf ve sanatkar kardeşlerimize inandırmaya çalıştık. Hal böyle iken Kooperatifi kurar iken 7 kişi idik şimdi 365 kişi olduk. Yani kooperatifimizin küçük sanayi dalında çalışan ortağımız oldu. Bizi doğru ve tarafsız art niyetsiz eleştiriler yol pusulamız oldu ve bu günlere geldik.
Küçük sanayi sitesi denildiğinde ilçemizde hayaldi ama artık sanayi sitesi hayal olmaktan çıktı ve şuan 56 adet işyerinin tamamı ustalarımız tarafında çalıştırılmaktadır. Ve araç muayene istasyonu sanayi sitesinde ilçe halkımıza hizmet vermektedir. Şuan ki sanayi sitesinin giriş yolu beton asfalt olup sağlı, sollu kaldırımlar yapılmış ve de kaldırımlar ağaçlandırılmıştır. Ayrıca sanayi sitesinin boş alanları ustalarımız rahat etsinler diye ve de gelen müşterilerimiz veyahut misafirlerimiz rahat etsinler diye boş alanların tamamı parke taşı döşenmiştir. Bununla beraber ulaşım açısından çevre yoluna bağlayan yol açılmış ve esnaf üyelerimizin ve de sanayi sitesine gidenlerin hizmetlerine sunulmuş su ihtiyaçları üç ayrı dalgıçtan su eksiklerini giderilmiş ve sanayi sitesinin tamamını kapsayan 18 adet kamera sistemi takılmıştır. Birde iletişim ile ilgili yer altı fiber sistem sanayi sitesinde döşenmiş ve internet ile sabit telefon kullanımı ile ilgili hizmete sunulmuştur. Ayrıca sanayi sitesini tanıtan 5 adet tabela değişik yerlerde tabela değişik yerlerde monte edilerek yerleştirilmiştir. İlçemiz esnafına bu sanayi sitesini yetersiz geleceğinin bilincindeyiz. Çünkü ilçemiz 9 mahalle iken 42 mahalle oldu. Büyükşehir yasası çıkması ile en kısa zamanda ilçe esnafımızın tamamına hitap edebilecek bir sanayi sitesi olması için girişimlerimiz mevcuttur. Sanayi sitesi denildiğinde yalnız kooperatifimizi ilgilendirmediği gibi kooperatifimizle beraber milletvekillerimizi Büyükşehir Belediyesi ile yerel yöneticileri Oda Başkanlarımızı, ilçe halkımızı, ilçemizin parası ilçemizde kalsın savunmasını yapan her kişiyi ilgilendirmektedir. Çünkü araç onarımı ile ilgili veyahut başka alışverişlerle ilgili ilçemizin dışında harcanan her kuruş ilçemize vurulan ekonomi darbedir. Şöyle ki gitmişken Bakayım-Alayım derken gıdasından giyimine, dövizinden altına, akaryakıttan pet su şişesine kadar zaman kaybına ve bunlara benzer olarak yıllık ilçemizin kaybı 60 Milyon ABD $ doları civarıdır. Bizler yönetim kurulu olarak ilçede bulunan esnaf ve sanatkarlara çağrıda bulunuyoruz.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet