Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Fidancılık İstişare Toplantısı

Fidancılık Sektörü Bölge İstişare Toplantısı Samandağ’da gerçekleştirildi.

Fidancılık İstişare Toplantısı

Gündem   A+a-

 Fidan Üreticileri Alt Birliği tarafından icra edilen fidancılık sektörü bölgesel istişare toplantısı Samandağ Truva Life Otel’de gerçekleştirildi.
Fidancılık sektörü ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Tanrıver, CHP Kurultay delegesi Ziraat Mühendisi Sünel Aksu Yılmaz, Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Sağımcı, Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Yardımcısı Atıf Çapar,Ç.Ü suptropik meyveler araştırma ve uygulama merkezi müdürü Prof.Dr. Sadettin Baloğlu, Türkiye çapında farklı illerden fidancılar katıldı.
Fidan üretimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm noktası, Yeni çeşitlerin tohumlarını belirleme konusunda yapılacak çalışmalar, sağlıklı fide yetiştirmenin teknikleri konuşuldu.
Çalıştayda açılış konuşmasını yapan FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Tanrıver tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, kamu-özel sektör işbirliğinde FÜAB olarak gerçekleşen başarılar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında:” Bölgemizde, Ortadoğu’da yaşanan siyasi gelişmelerden dolayı tarım sektörü olumsuz anlamda etkilendi. Türkiye’de önemli oranda üretilen ve özellikle bizim bölgede üretilen narenciye vatandaşın elinde kalıyor 0,25 kuruşa dalından alıcı bulamıyor. Tarım ürünlerin genelinde zaman zaman aynı sıkıntılar oluyor. Bu sektörün gelişimi, ülkemizin bölgedeki diğer komşularla ve ihracat yapacağı ülkelerle ilişkisine bakıyor, her sektörde olduğu gibi Fidancılık sektöründe de buna benzer bir durum mevcuttur. Bölgemizdeki ülkelerle daha iyi ilişkiler kurulabilirse bu sektörün daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünya’da Barış “ çerçevesinde barışı savunan ve komşularla iyi ilişkiler geliştirmek zorundayız. Ülkemiz bu şartlarda vatandaşımıza refahı taşımış olacaktır. Üreticilerimize yardımcı olabilmek için ne yapabiliriz? Bu anlamda görüşleriniz değerlidir. Her daim yanınızda olacağımızı ifade ediyorum. Saygılar sunuyorum.” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş