Skip Navigation Links

Başkan Nehir TRT Çukurova Radyosunun Konuğu Oldu

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, TRT Çukurova radyosunda yayınlanan “Çukur Ovadan Toroslara “adlı programın canlı telefon bağlantılı konuğu old

Başkan Nehir TRT Çukurova Radyosunun Konuğu Oldu

Gündem   A+a-

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, telefon bağlantısında yüz yıllardır uygulana gelen üretimin tekrardan canlandırılıp kozaların emekçi kadınlarımızın elinde hayat bulması ve kadınlarımıza meslek edindirilmesinin hikâyesini anlattı.
Ayrıca Başkan Nehir 4-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Ulusal İpek Baharı Festivali hakkında da bilgi verdi 4-5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde Hz. Hızır Meydanında gerçekleşecek olan Festivale halkı davet etti.
Nehir; “öncelikle buradan Samandağ’ın sıcak selamlarını ve sevgilerini iletmek istiyorum. Tabi ki hazırlıklarımız heyecanla devam ediyor. Geçen yıl yine sizinle sohbet etmiştik. Tabi geçen sene ki ilkti. İlk olunca daha bir heyecanlıydık, daha çok koşturuyorduk. Biraz öğreniyoruz ama farkındalık yaratmak, fark yaratmak emek gerektiriyor, çaba gerektiriyor. Bu yönde iyi yol aldık. Yavaş yavaş Dut ağaçlarımız büyümeye başladı, bununla ilgili dokuma kurslarımız birkaç defa verildi. Ürettiğimiz ürünlerin kalitesi biraz daha yükselmeye başladı.
Gelen misafirlerimize hediye ettiğimizde piyasadan alınanlarla neredeyse yarışacak noktaya geldi. Böyle adım adım hem farkındalık yaratalım hem de bu konuda niyetli olan, emek eden kadınlarımızın kendi hanelerinde kendi evlerinde veya bizim sunduğumuz imkanlarda çaba harcayarak ev ekonomisine katkı sunmak yönünde bir çaba içerisine girmiş olduk. Şu an hazırlıklar anlamında hem gelecek misafirlerimizin davetiyeleri, yapılacak network ile ilgili çalışmalar, atölye çalışmaları, onun dışında kimi sanatçılarımızın buraya taşınması ve rahatla buluşturulması ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
Ulusal İpek Baharı Festivalimiz 4 Mayıs’ta başlayacak, 6 Mayıs’ta bitecek. 3 Gün sürecek.
Samandağ Kadın dayanışma derneği ile Samandağ Belediyesi işbirliği ile geçen Ulusal İpek Baharı Festivalini yapmıştık. Bu yıl da 4-6 Mayıs arasında ikincisini yapmış olacağız. Bu festival bölgemizin önemli bir kültürel değeri olan ipek baharından esinlenerek düzenlendi.
Samandağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde moda, sanat ve iş dünyasını bir araya getirmek için bir çabamız var. Üretiminde ve ticaretinde uzun bir geçmişi olan Samandağ ilçemizin bu geleneği günümüze taşımak, geçmişte medeniyetler için özel yeri olmuş, ticaret yollarına adını vermiş, ticari değerin ötesinde de bir değeri olan ipeğin, çok uzun yıllar insanların geçim kaynağı olmuş bölgede.
En önemli ticaret ipek üzerinden, kozalar üzerinden yapılmış. Elde edilmesi, işlenmesinde hep kadınların daha öne çıktığı, kadınlar üzerinden yürüyen bir meslek olmuş. Belediye olarak, kültür sanat faaliyetlerine özel bir önem gösteriyoruz. Bu yönüyle ipeği yeniden diriltelim, yeniden canlandıralım, yeniden topluma kazandıralım. Buradaki topraklarımız çok uygun, çok verimli. Yol kenarlarında, tarla-bahçe kenarlarında ve özel olarak kullanılmayan arazilerde dut ağacı ektiğinizde bundan böylesi verimli, böylesi dünyada da çok rahatlıkla Pazar sunma potansiyeli olan bir ürünü elde etmeniz hasebi ile bunu tekrar diriltmek için böyle bir çaba içerisine girdik. Bu yönüyle gerçekten farklı ve keyifli bir çalışma.
Bu yılki festivalimizde katılımcılarımız olacak. Modacı Baybaros Şansal olacak, müzik grubu mor ve ötesi olacak, halkımıza konser verecek. Yerel sanatçımız Nihat Mugil sahne alacak. Akademisyen konuklarımız olacak. Bizi dinleyen bütün dinleyicilerimizi, misafirimiz olmaya davet ediyoruz.” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet