Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Nakit Akışınızı İyi Yönetmenin İpuçları' Konuları Ele Alındı

İTSO’da TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu ve TEB Kadın Akademisi ile birlikte eğitim semineri düzenlendi.

“Nakit Akışınızı İyi Yönetmenin İpuçları' Konuları Ele Alındı

Ekonomi   A+a-

 TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu ve TEB’in organizasyonu ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kadın Akademisi etkinliği düzenlendi
 
Seminerin açılış konuşmasını yapan, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen; “TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu ve TEB Kadın Akademisi ile birlikte düzenlemiş olduğumuz eğitim seminerine hoş geldiniz. Kadın Girişimciliğin güçlenmesi ve iş hayatında aktif olmasını öneriyoruz. Kadın gücüyle, emeğiyle tavrıyla toplumsal yaşamın her alanındadır. Dünyanın geleceğine yön verecek temel dinamiklerden biri de Kadının toplumsal hayatta ve iş yaşamına katılımın olduğunu düşünüyoruz. TÜİK verilerine göre 2017 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 49.8’i kadın nüfusundan oluşmaktadır. Bu da bize gösteriyor ki kadınlar olmadan hedefimize ulaşamayacağımızdır. Mesele sadece işletme açmak değil, o işletmenin devamını sağlamaktır. Önce bir iş gücü oluşturmak ve o iş gücünüzü hayatınızda nasıl bir düzende hayata geçirebileceğinizdir. Tam bu noktada ülkemizde ve bölgemizde nitelikli kadın girişimcilerini arttırmak, finansmana erişimi kolaylaştırmak üzere bir çok çalışmalar düzenliyoruz. Türkiye’de yapılan araştırmalara göre kadınların iş hayatlarına atılmaları sonuçlarına göre sosyal ve kültürel ortamda eğitimlerin yetersizliği, yan etkileri, iş yükünün fazla oluşu, finansman bulma güçlüğü, iktisadi ve idari teşvikler gibi sonuçları sayabiliriz. Tüm bu sıkıntılara rağmen kadınlarımız yıllardır eşi ve benzeri olmayan zorluklarla yüzleşmeleri hem anne hem çalışan kadın olma misyonunu başarı ile sürdürmektedirler. Günümüzde kadın girişimci oranının yüzde 17 civarında iken bu sayı gün geçtikçe artmaktadır. Kadın Girişimcilerimizi destekleyen bir çok kurum ve kuruluşlarımız mevcuttur. Bunlarla beraber hibe ve KOSGEB Destekleri sağlayan kurumlarda bulunmaktadır. Bunların yanında güzel bir de haber vermek istiyorum. Bir çok özel bankalarda kadınlarımıza destek olmak için finansman ve eğitimler de vermektedir. Bu gün TEB Kadın Bankacılığına da şehrimizde düzenlemiş oldukları eğitimlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Kadın Girişimcilere yönelik düzenlen eğitim seminerini ise, İşletme Koçu Ayşegül Akşak verdi. Sine vizyon destekli olarak gerçekleştirilen eğitim seminerinde İşletme Koçu Ayşegül Akşak, ‘Kadın Girişimcilerin Nakit akışını iyi yönetmenin’ ipuçları konularında örneklerle teknik bilgiler verdi.
 
Aksak konuşmasında; “Eğitimlerimizde Kadınlarımıza finansal hizmetlerin yanında ücretsiz eğitim ve danışmanlık desteği de veriyoruz. Kadın Girişimcilerimizi ve üyelerimizin potansiyellerinin arttırılmasına yönelik organize ettiğimiz toplantımıza Kadın Girişimcilerimiz ile buluşuyoruz. Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz TEB Kadın Akademisi eğitimlerimiz için bu gün de İskenderun’dayız. Önemli bir Ticaret merkezi olan İskenderun’da Kadın Girişimcilerimize de iş hayatlarında başarılar diliyoruz. İşletmelerin yeniden yapılanma ve büyüme süreçlerinde onlara eşlik ederek hayallerine ulaşmalarına yardım etmenin, onların da sürekli öğrenmelerine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kadın patronların her şeye rağmen işlerini büyütmelerine, yeni teknolojilere yeni Pazarlara ulaşmalarını temenni ediyorum” dedi.
 
TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu ve TEB’in organizasyonu ile İTSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen eğitim seminerine, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ve yönetim kurulu üyeleri, İşletme Koçu Ayşegül Akşak ve TEB Kadın Akademisi yetkilileri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez , Türk Kadınlar Birliği İskenderun Temsilcisi Canan Gencer ve Kadın Girişimcileri katıldılar.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar