Skip Navigation Links

İSTE Öğrencileri Mezun Olmadan İş Sahibi Oluyor!

Türk Sivil Havacılık Sektörünün önde gelen isimlerinden olan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü’nde çalı

İSTE Öğrencileri Mezun Olmadan İş Sahibi Oluyor!

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencileri, Türk Sivil Havacılık Sektörünün önde gelen isimlerinden olan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü’nde çalışmaya hak kazandılar.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencileri, Türk Sivil Havacılık sektörünün köklü firmalarından biri olan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü’nün İSTE Merkez Kampüs’te yapmış olduğu yazılı sınav ve mülakatta başarı göstererek, iş dünyasına ilk adımlarını atmaya hak kazandılar. 2017 yılında Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencilerinden 12 İSTE’li öğrenci HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü’nde göreve başlamış iken, bu yıl bu sayı 14’e yükseldi.
Süreç içerisinde; HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencilerine öncelikle tanıtım sunumu yapıldı. Sunumda; HAVAŞ’ın tarihçesinden, Türkiye’deki ve dünyadaki hizmet ağı ile işletme vizyon-misyonu çerçevesinde ana ve alt faaliyet alanlarından bahsedildi.
TAV Havalimanları Holding’in sahibi olduğu HAVAŞ’ın, yer hizmetleri sektöründeki hizmet kalitesi, ekipman parkı ve teknolojik altyapısı ile dünya standartlarında bir kuruluş olduğu vurgulandı. İskenderun Teknik Üniversitesi - İş Dünyasıyla Entegrasyon Programı (İSTE-İDE) kapsamında mezun durumda olan son sınıf öğrencilerinin sektörde nasıl yer edineceklerine dair konular tartışıldı. Daha sonra mezuniyet potasında olan öğrencilere Genel Yetenek ve İngilizce sorularından oluşan yazılı sınav yapıldı. Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından 14 İSTE’li öğrenci, yapılan mülakatta da başarı elde ederek, istihdam edilmeye hak kazandı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu ile HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü birkaç yıldır özellikle eleman alımı konusunda işbirliği yapıyor ve bu çerçevede birçok İSTE mezunu HAVAŞ’ta görev alabiliyor. İSTE’li mezunlardan çok memnun olduklarını dile getiren HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, bu işbirliğini artırarak sürdürmek istediklerini, ayrıca bu işbirliğinin tüm Türkiye’ye yayılabilmesi açısından HAVAŞ Genel Müdürlüğü ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) arasında daha kapsamlı bir işbirliği protokolünün de temellerinin atılmasının planlandığını ifade ettiler.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet