Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP Arsuz’dan Anlamlı 23 Nisan Açıklaması..

Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

CHP Arsuz’dan Anlamlı 23 Nisan Açıklaması.. Web
TV

Arsuz   A+a-

 CHP Arsuz İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Gökpınar’ın ilçe teşkilatı adına yaptığı açıklama sırasında Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu ve Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim de hazır bulundu.
İlçe örgütü adına açıklamayı yapan Başkan Yardımcısı Mustafa Gökpınar, 23 Nisan’ın, Türk halkının egemenliğini, bağımsızlığını tüm Dünya’ya ilan ettiği ve adını tarih kitaplarına altın harflerle yazdırdığı gün olduğunu belirterek şöyle konuştu;
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini, bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği ve adını tarih kitaplarına altın harflerle yazdırdığı gündür. "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. "düşüncesi ışığında hem saltanata hem de işgalci emperyalist güçlere karşı başlatılan milli mücadele hareketiyle, ulusal egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye'nin temelleri atılmıştır. Bu nedenledir ki 23 Nisan 1920 Türk milleti için önemli bir gündür. İlk defa 1929 yılında bayram olarak kutlanmaya başlanan 23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya barışının simgesi olarak görülen dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Ulu Önder Atatürk'e göre çocuklar; milletin geleceği, yeni Cumhuriyetin bekçileridir. Bugünü çocuklara armağan etmesi, onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesidir.
Ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır."sözü ise; çocuklara verdiği önemi ve hassasiyeti bir kez daha göstermekle birlikte "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." Sözü de vatanı düşman işgalinden kurtaran milli mücadele ruhu ve onuru ile yaşayan bu milletin çocuklarına söylenmiştir. Ancak son yıllarda çocuklar kendilerinden büyük yüklerin taşıyıcısı olmak zorunda bırakılmış, çocukluklarını yaşayamamış ve çocuk işçi, çocuk gelin olarak gündemde yer almaya başlamışlardır. Çocuklarımız' her türlü istismar, şiddet ve istemedikleri bir hayattan kurtarmak ve hak ettikleri bir geleceği sunmak; çağdaş, aydın ve yaşanılabilir bir Türkiye için omuz omuza mücadele veren biz Cumhuriyet Halk Partililerin görevi olacaktır.
16 Nisan 2017 'de halk oylamasıyla türlü oyunlar gerçekleştirerek yapılan, milli mücadele ruhuyla kurulmuş olan TBMM'yi itibarsızlaştırmaya çalışan, cumhuriyeti ve demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyen, milletin iradesi yok sayılıp ülkemiz tek adam rejimine doğru sürüklenmektedir. Bizler buna karşı azim ve kararlılıkla, demokrasi mücadelesi vererek çocuklarımıza onurlu ve yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak için çabalamalıyız. Cumhuriyet ve kazanımları doğrultusunda, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün bizlere armağan ettiği TBMM'nin etkinliğini arttırmak için de mücadele ateşini yakmalıyız. Bugün 23 Nisan... TBMM'nin 98.yıldönümü... Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı 1 Mayıs'ta işçi ve Emekçi Bayramında alın teri dökenlerle beraber, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerle beraber, 25 Haziran sabahı da Cumhuriyet değerlerine bağlı, demokrasinin gücüne inanan, milli iradeye önem veren tüm yurttaşlarımızla bir bayram yaşayacağız. Çocuklar aydınlık geleceğimiz, Cumhuriyet rejimimiz Muasır medeniyetler seviyesi hedefimiz, Demokrasi vazgeçilmezimiz, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderimiz ve rehberimizdir.
Korkmuyoruz, hazırız, kazanacağız...
Bizler için gurur verici bir gün olan bugünü, meclisimizin 98. yıldönümünü ve Cumhuriyetimizin daimi bekçileri olan çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. “
 
 
 
 
 
 
 
CHP Arsuz’dan Anlamlı 23 Nisan Açıklaması..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar