Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Çöp Fabrikasınin Yeri Uygun Değil'

Çöp fabrikasının 10 yıl içerisinde şehrin içinde kalacağını belirten AK parti Grubu adına söz alan Doğan Erten ve Ahmet Dönmez:

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi altı gündem maddesini görüşmek üzere toplandı ama gündem dışı konuşma yine katı atık toplama ve ayrıştırma tesisinin yeri ve ihale şekli, taşıma konusundaki kaygılar gündeme damgasını vurdu.. Çöp fabrikasının 10 yıl içerisinde şehrin içinde kalacağını belirten AK parti Grubu adına söz alan Doğan Erten ve Ahmet Dönmez:

“Çöp Fabrikasınin Yeri Uygun Değil”
İskenderun Belediye Meclisi eksik kalan gündem maddelerini görüşmek üzere Salı günü yeniden toplandı. Başkan Vekili Mustafa Menteşoğlu tarafından yönetilen oturumda gündem dışı söz almalarda gündem maddeleri arasında olmaması rağmen Çöp toplama ve ayrıştırma konusu üzerine çeşitli görüşler ortaya kondu. AK Parti grubu adına konuşan Ahmet dönmez ve Doğan Erten, çöp toplama ve ayrıştırma tesisinin mevcut düşünülen yerinin 10 yıl içerisinde konutların arasında şehrin içinde kalacağına dikkat çekerek, yeni yer arayışında şehrin tüm yönlerden genişleyecek alanı bulunmadığı gerekçesiyle İskenderun dışında üye diğer ilçelerde yer bulunmasını istediler. Dönmez ve Erten ayrıca, çöp toplama işleminin kilogram üzerinden yapılıyor olması nedeniyle araç başına toplanan çöp tonajı konusunda kaygılarını dile getirdiler.
CHP Grubu adına söz alan Mustafa Özen de, söz konusu ihale, yer tespiti ve de şartnamenin geçmiş dönem yönetiminin sorumluluğunda olması nedeniyle, yeni meclis ve yönetimin en uygun şekilde sorunun çözümünü planladıklarını belirterek, tartı ve araçların şehre inişleri sırasında yapılan sıkı kontroller sonucu 5 aylık süre içerisinde yapılan tasarrufla aylık 30 bin TL civarında tasarruf sağlandığını söyledi.
Önemli bir gündem maddesi olarak tartışmalara konu olan İmar Komisyonu’na görüşülmek üzere gönderilen Savaş Mahallesi 59 Sokak’ın 7 metreden 10 metreye çıkarılması konusundaki komisyon kararında komisyon ülesi Ercüment kimyon’un red kararı gündeme damgasını vurdu. Şehircilik anlamında kaygılar taşıdığını belirten Kimyon, lokal imar değişikliklerine karşı olduğunu ve İskenderun’un bütün olarak ele alınmasının önemine işaret etti. Yapılan oylamada sokağın 7 metre olarak dikine açılması kabul edilirken, 10 metreye çıkarılması reddedildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş