Skip Navigation Links

AMANOS DAĞLARINDAN ÖĞRENECEĞİNİZ ÇOK ŞEY VAR

Mustafa kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Yaşar Ergün koordinatörlüğünde yürütülen Amanos Doğa Okulu 4. yıl ve 8

Dünya   A+a-

Mustafa kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Yaşar Ergün koordinatörlüğünde yürütülen Amanos Doğa Okulu 4. yıl ve 8 dönem eğitimi başladı.
Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen Eğitim Fakültesi öğrencisi ve öğretim elemanların katılımından oluşuyor. Daha önce 7. dönem öğrencileri eğitimi tamamlamıştı.
Mustafa Kemal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda Amanos Doğa Okulunun 8. dönemin öğretime başlaması nedeniyle gelen konuk öğrencilerle yaptığı söyleşide “Hatay tarih, kültürel ve doğal zenginliği bakımından ülkemizin ender illerinden birisidir. Eğitimini göreceğiniz doğa ilgili program için Amanos Dağları iyi bir laboratuardır. Çok farklı ekolojik yapısı vardır. Çok şey öğreneceğinize inanıyorum. Sizlere konuları anlatacak olan arkadaşlarımız çok deneyimli ve Amanos Dağlarını çok iyi bilmektedirler. Bu dağlarda kendine özgü hayvanlar, böcekler ve bitkiler vardır. Fen –Edebiyat Fakültesindeki arkadaşlarımız çalışmalar yapmaktadır. Boş kalan zamanlarınızda onlardan da yararlana bilirsiz.
Sizlerden isteğim Mustafa Kemal Üniversitesini iyi tanımanızdır. Gittiğiniz memleketinizde üniversitemizi anlatın. Üniversite adaylarını üniversitemize yönlendirin. Üniversitemiz dünyanın en önemli kentinde bulunmaktadır. Antakya’yı anlatın. Antakya tarihin her döneminde uygarlıkların, barışın merkezi olmuştur. Üniversite ve Antakya olarak sizlerden kazancımız üniversitemizi ve kentimizi anlatmanız olacaktır. İyi duygularla ayrılmanızı istiyorum” dedi.
Söyleşi sırasında öğrenciler geldikleri bölgenin özelliklerini anlattılar. Mustafa Kemal Üniversitesini ilk gün gezdiklerini çok etkilendiklerini belirtiler.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet