Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Farklılıkların Yaşandığı Özel Bir Şehir!..

Lütfü Savaş, MKÜ ve Fırat Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1.Uluslararası Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi’ne katıldı.

Hatay Farklılıkların Yaşandığı Özel Bir Şehir!..Web
TV

Gündem   A+a-

 Mustafa Kemal Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi iş birliğiyle Ottoman Palace Otel’de gerçekleştirilen 1.Uluslararası Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi’ne katıldı.
Gerçekleşen kongreye, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu ve birçok dekan ve öğretim görevlisi katılım gösterdi.
“HATAY FAKLI DİN VE MEZHEPLERİN BİR ARADA KARDEŞÇE YAŞADIĞI ÖZEL BİR ŞEHİR”
Hatay’ın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış örnek alınacak bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Hatay farklı din ve mezheplerin bir arada kardeşçe yaşadığı özel bir şehirdir. Musevilerin Anadolu’daki ilk ibadethanesi olan havralar Hatay’da bulunmaktadır. Milattan sonra 30. yüzyılda Hristiyanlar buraya gelmiş, ilk Hristiyan kelimesi Antakya’da kullanılmış ve ilk mağara kilisesi de Antakya’da konumlandırılmıştır. İlk gayri resmi olimpiyatlar da burada gerçekleştirilmiş ve 200 yıl boyunca burada düzenlenmiştir. Tarihte de ilk ışıklandırılan cadde Kurtuluş Caddesi yani eski adıyla Herod Caddesi’dir. Ayrıca şehrimizin en güzel çiçek florası Amanos Dağları’nda bulunmaktadır. Sizleri güzel şehrimizde görmekten çok mutlu olduk. Kongrenizin güzel geçmesini güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum ve şehrimizi tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum” dedi.
Kongrede katılımcılara Hatay’ı daha yakından tanıtacak, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu Hatay tanıtım videosu izletildi.
Yetkililer, kongrenin 15 Nisan Pazar gününe kadar devam edeceğini açıkladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hatay Farklılıkların Yaşandığı Özel Bir Şehir!.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar