Skip Navigation Links

Atalar'ın 5 projesi yarı finalde..

Jale Doğan, 'Hatay İl Merkezlerinde yapılan 1. elemede Fen Bilimleri 23 proje, Matematikten 7 proje yani toplam 30 projemiz Hatay İl Barajını aşarak A

Dünya   A+a-

Özel Atalar Koleji’nin, TÜBİTAK’ın ikincisini gerçekleştirdiği “Bu Benim Eserim” adlı Matematik ve Fen Bilimleri dalında il elemelerinde, Fen Bilimlerinden 26 proje, Matematikten 7 proje, toplam 33 proje ile katıldığını açıklayan Kolej Halkla İlişkiler Müdürü Jale Doğan, “Hatay İl Merkezlerinde yapılan 1. elemede Fen Bilimleri 23 proje, Matematikten 7 proje yani toplam 30 projemiz Hatay İl Barajını aşarak Adana Bölge elemelerine gönderilmiştir” dedi.

Adana bölgede yapılan 1. eleme sonucunda ise Fen Bilimlerinden 13 proje, Matematikten 3 projenin barajı aştığını belirten Jale Doğan, “Adana bölgede yapılan 2. elemede TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeleri tarafından yapılmış ve sonucunda; Fen Bilimlerinden 3 proje, Matematikten 2 proje toplam 5 projemiz Türkiye Yarı Finallerinde ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Bu projeler şunlardır.
FEN BİLİMLERİ DALLARINDA
1.”YEMEK YE! HANGİSİ NERDE SİNDİRİLİYOR,SÖYLE?”
Hazırlayan:Deniz EYİ Danışman Öğretmen:Elif Didem YÜZÜGÜLEÇ
2.”KAPAĞINI AÇMADAN,EKMEĞİNİ HİJYENİK KES!”
Hazırlayanlar:Ulaş ÖZTÜRK Danışman Öğretmen: Elif Didem YÜZÜGÜLEÇ
Kaan KAYAN
3.”YOLLARDAKİ BUZLANMA ÖNLENEBİLİR”.
Hazırlayanlar:İmge REYHANOĞLU Danışman Öğretmen: Elif Didem YÜZÜGÜLEÇ
Özge Simge HOROZOĞLU
MATEMATİK DALINDA
1. “DİKDÖRTGENLERİ KARELERE BÖLMEK”
Hazırlayan:ULAŞ AKA Danışman Öğretmen:Yezdan YÜZAL

Yarı finalde projeler Adana’da 14-15 Nisan 2009 tarihlerinde TÜBİTAK Üst Bilim Kurulu üyelerine canlı olarak sunulacak ve Türkiye Finaline kalacak olan eserlerin seçimi yapılacaktır.Hatay ilinden Yarı Finallere kalan on bir projeden beşinin okulumuz öğretmen ve öğrencilerine ait olması gurur kaynağımız olmuştur.
Özel Atalar İlköğretim Okulu olarak farklı başarılara imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarını yaptı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet