Skip Navigation Links

İskenderun Belediyesi'nden ÖSS/YDS Tercih Rehberlik Bürosu

İskenderun Belediyesi'nce, 2009 döneminde tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin üniversite tercihlerini doğru bir şekilde yapmasını sağlamak amacı

Dünya   A+a-

İskenderun Belediyesi’nce, 2009 döneminde tercih yapmaya hak kazanan
öğrencilerin üniversite tercihlerini doğru bir şekilde yapmasını
sağlamak amacıyla ‘ÖSS/YDS TERCİH REHBERLİK BÜROSU’ oluşturuldu.

17 Temmuz Cuma gününden itibaren, tercih yapılmasının son günü 03 Ağustos 2009 pazartesi gününe kadar faaliyet gösterecek Büroda görevli öğretmenler eşliğinde tercih rehberlik hizmeti alabilecek.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sınavda başarılı olan İskenderun’lu gençlerin doğru tercih yaparak, emeklerinin boşa gitmeden iyi bir üniversiteye yerleşmelerini amaçladıklarını belirterek, rehber öğretmenler tarafından adaylara tercih yapılmak istenen bölüm, bağlı olduğu üniversite, bulunduğu kentin özellikleri hakkında bilgi verileceğini de söyledi.
Belediye Sosyal Tesisi’nde (Doğan Gazinosu) 17 Temmuz Cuma gününden itibaren 17.00-22.00 saatleri arasında hizmet vermeye başlayacak ÖSS/YDS Tercih Rehberlik Bürosu’na bizzat başvuru yapılabileceği gibi 613 69 94 nolu telefondan görüşme yapmak üzere randevu alınabilecek.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H. Civelek, sınav sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, sona eren zorlu sınav maratonunun ardından tercih sürecinin başladığını, sağlıklı yönlendirme ile ilgili Belediye olarak katkı vermek istediklerini bildirdi. Başkan Civelek, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Hem OKS hem ÖSS’de zorlu sınav maratonu sona erdi. Sevinçleri ve üzüntüleri bir arada yaşıyoruz. Bu sınavlar yalnız çocuklarımızı, gençlerimizi ilgilendirmiyor; hepimiz bu sınava girmiş gibiyiz. Sevgili gençler,
hemen şunu belirtmek istiyorum; sınav sonuçları ne olursa olsun bizim için değerlisiniz, vazgeçilmezsiniz. Sizi seviyoruz.
Adil olmayan, Türkiye’nin gerçeklerine uymayan çok ağır bir yükün altındaydınız. Başarmaya çalıştınız. Başaranları kutluyorum. Başaramayan gençlerimiz, üzülmeyin. Canınız sağolsun. Hiçbir şeyin sonu değil. Çalışmaya devam edeceğiz. Yaşamın zorluklarını göğüslemek zorundayız.
Sevgili gençler, tercihlerinizde Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bölümlerini dikkatle değerlendirin. Üniversitemiz her geçen gün yüksek bir eğitim düzeyine ve kalitesine ulaşıyor. Ayrıca; Hatay’da, İskenderun’da kendi çevrenizde üniversite eğitimini sürdürmenin avantajlarını göz ardı etmeyin. Üniversitenin İskenderun’un sosyal, kültürel yaşamına ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını her vesile ile dile getiriyoruz. Sevgili gençler size ihtiyacımız var. Sizler yarınlarımızsınız. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet