Skip Navigation Links

İskenderun'da 'Muhtarlarla Buluşma Toplantısı'

İskenderun'da 'Muhtarlarla Buluşma Toplantısı' gerçekleştirildi.

İskenderun'da 'Muhtarlarla Buluşma Toplantısı'

İskenderun   A+a-

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara yönelik yaptığı rutin toplantılar ile İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda tertip edilen "Muhtarlarla Buluşma Toplantısı" İskenderun'da düzenli olarak gerçekleştirilmekte olup, bu toplantılar ile " İskenderun'da ki sorun ve ihtiyaçlar belirlenerek çözüm odaklı görüşmeler yapılıyor.
 
Bu doğrultuda; 5 Nisan 2018 Perşembe günü saat: 14.00’da İskenderun Maliye Sarayı Toplantı Salonu’nda mahalle muhtarları ve kurum yetkilileri ile bir araya gelen İlçemiz Kaymakamı Sayın Recep Soytürk, İskenderun’un genel durumu, sorun ve ihtiyaçları hakkında istişare de bulundu.
 
Kaymakam Soytürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ferit Hammutoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Ömer Çolak, Enerjisa Operasyon Müdürü Mehmet Ali Tunç, Hatay Büyükşehir Belediyesi Temsilcileri ile Mahalle Muhtarları hazır bulundu.
 
Vatandaşlarımızın daha mutlu, huzurlu, müreffeh ve esenlik içerisinde yaşamasının teminini sağlamak amacıyla asayiş ve huzur başta olmak üzere, eğitim, sağlık, kültür, ulaşım, toplumsal kalkınma, nüfus ve vatandaşlık işlemleri vb. konularda istişarede bulunmak suretiyle bir araya gelindiğini ifade eden Kaymakam Soytürk, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek oturumu başlattı.
 
Geçtiğimiz günlerde Arsuz İlçesi Karagöz Mahallesi Meti Sırtları bölgesinde eylem hazırlığında olan 11 bölücü terör örgütü mensubunun Hava Kuvvetleri unsurlarının desteği ile tespit edilerek, güvenlik güçlerimizin marifetiyle anında müdahale edilmek suretiyle etkisiz hale getirilmesi ile ilgili operasyonun takdire şayan bir gelişme olduğunu bir kez daha vurgulayan Kaymakam Soytürk, ülkemizin ve milletimizin dirlik, düzen ve bekası için cansiperane görev ifa eden tüm güvenlik güçlerimize canı gönülden teşekkür ettiğini ifade ederek sözlerine başladı.
 
İdari yapımızın en küçük birimi ve temel yapısı olan muhtarlarımız ile kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerinin de iştirakiyle icra edilen buluşma toplantısında; Mahalle muhtarları tarafından İlçemizde yaşanan çeşitli sorun ve eksiklikler (trafik sorunları, okul kayıt işlemleri, asayiş ve güvenlik, nüfus ve vatandaşlık işlemleri v.b.) dile getirilerek, çözüm odaklı görüme yapıldı.
 
Kaymakam Soytürk, mahalle muhtarlarımızın istek ve önerilerini dinlemek üzere tek tek söz hakkı verdiği esnada, mahalle muhtarlarımızca yol yapımı ve kaldırım döşemesi sorunu dışında başkaca bir sorun yada şikayet iletilmemesi, İlçemizde icra edilen toplantılarda yapılan çözüm odaklı görüşmelerin amacına ulaştığını gözler önüne serdi.
 
Yol ve kaldırım işi ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, İlçemizde yol yapımı ve kaldırım döşemesi ile ilgili olarak İskenderun Belediyesi tarafından hummalı bir çalışma yapıldığı ve söz konusu çalışmaların yakın zamanda neticeleneceği bilgisini paylaştı.
 
Bir sonraki toplantıda görüşmek üzere oturumu sonlandıran Kaymakam Soytürk, dile getirilen sorun ve ihtiyaçların takip edileceği ve müteakip toplantılarda akibetinin değerlendirileceğini belirterek, tüm mahalle muhtarlarımıza ve kurum yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet