Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Nuri Üysen Ortaokulu Açılışı 11 Nisan’da…

Nuri Üysen Açılışa Bölge Halkını Davet Etti..

Nuri Üysen Ortaokulu Açılışı 11 Nisan’da…  Web
TV

Gündem   A+a-

 Yükseliş Okulları Kurucusu Nuri Üysen, İskenderun Numune Mahallesi’nde adına yaptırdığı okulun 11 Nisan Çarşamba günü saat 10.30’da yapılacak açılışına tüm bölge halkını davet etmek üzere İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem’le birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Nuri Üysen’i Başkan Veysel Cıncık ve yönetim kurulu karşıladı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay Valisi Erdal Ata, Ankara Valisi (Hatay Eski Valisi) Ercan Topaca, Mersin Valisi (Eski İskenderun Kaymakamı) Ali İhsan Su, devlet erkanı ile bölge işadamları ve eğitim camiasının katılacağı 11 Nisan Çarşamba günü açılışı yapılacak Nuri Üysen Ortaokulu’nun açılış törenine gazetecileri ve bölge halkını davet eden İşadamı Nuri Üysen, bir eğitimci olarak ideallerini hayata geçirmek, eğitimin ticari anlayıştan uzak olmasını sağlamak adına çaba sarfetmeye devam edeceğini söyledi.
Özel Okulla Koleji Karıştırmamak Lazım !
Yükseliş Bilim Kampüsü Temmuz’da Bitiyor…
Nuri Üysen ayrıca, inşaatı devam eden Yükseliş Bilim Kampüsü’nün eğitimde önemli bir dönüm noktası olacağına dikkat çekerek, yeni eğitim/öğretim dönemine yeni binada gireceklerini de söyleyerek, çeşitli açıklamalarda bulundu:
“Biz burayı Bilim kampüsü olarak yapacağız. Birçok bilimsel çalışma yapılacak. Teleskopumuz olacak. Teknoloji den yararlanacağız. İskenderun’a layık bir okul olmasına çalışıyoruz. Bana göre İskenderun da özel okul var kolej yok. Kolej denince akla Robert koleji, Tarsus Amerikan Koleji gelir. Kolej deyince akla öğrencinin İngilizce’yi rahatlıkla konuşabilmesi gelir. Her öğrenci en az bir sosyal aktivitede bulunabilmeli. Örneğin bir müzik aleti çalabilmeli. Bir çocuk sosyal yetişmeli ki yetenekleri ortaya çıksın. Biz bunun ilk örneklerini göstereceğiz. İSTE’nin çocuk akademisinin bir programında 19 Nisan’da ilkokul 2.sınıfta farklı enstrümanları çalan öğrencilerimizle gösteri yapacağız. Bundan sonra her çocuğun bir enstrüman çalabilmesini sağlayacağız. Şu anda anaokulunda İngilizce öğretmeye başladık. Her çocuğumuz yabancı dil konuşunca kolej olabilme özelliğine kavuşacağız. Bir kolej öğrencisi gittiği her ortamda fark edilmeli. Ben ticari kazanç peşinde değilim. En büyük amacım buradan yetişecek öğrencilerin İskenderun’a layık olması. Bu bir başlangıç. Bunu sadece ben yapayım diğer okullar yapmasın diyemem. Bütün okullar kardeş, rakip değil. Tabi rekabet iyi konularda olursa diğerleri de yapacaktır mutlaka. Türkiye’deki eğitime İskenderun’dan yön verelim istiyoruz. Milli Eğitim de eğitimden çok öğretim yapılıyor. Biz eğitimi ön plana alalım istiyoruz. Eğitimin gelişmesi sadece bizimle olmaz. Tüm Türkiye’de uygulanmasıyla olur. Eğitimin gelişmesi tüm ülkede uygulanmasıyla olur. İyi bir doktor, iyi bir avukat ya da başka meslekten insanlar istiyorsan, bunun yolu eğitimdir.”
Üysen, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz her aldığımız öğretmene şöyle diyoruz. Biz klasik öğretmen istemiyoruz. Sadece dersini çok iyi anlatan öğretmen istemiyoruz. Üreten, çocuklara özgüven aşılayan, sorgulayan öğrenciler yetiştiren öğretmenler istiyoruz. Öğrencilerin her şeyi sorgulamasını, gerekirse bizim eksiklerimizi belirtmesini istiyoruz. “
Nuri Üysen bir soru üzerine de “Bizim okulumuzda orta halli vatandaşlarımızın da çocukları okuyabilecek. Örneğin biz İstanbul’daki bir özel okulun aldığı paranın 5 de birini alıyoruz. Hiç kimse ‘ben para veriyorum, istediğim gibi davranırım’ tavrına giremez. Öğrenciler, giyimiyle, davranışıyla kendini hissetirmeli. Aksi duruma asla müsaade etmeyiz.”dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın aynı gün öğleden sonra İşadamı Recep Atakaş tarafından Kırıkhan’da yaptırılan okulun açılışını da gerçekleştireceği öğrenildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nuri Üysen Ortaokulu Açılışı 11 Nisan’da…   videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş