Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Birinden 100 TL Para Almışsam Görevi Bırakırım!

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, düzenlediği basın toplantısında hizmette geride kalan dört yılını değerlendirdi.

Birinden 100 TL Para Almışsam Görevi Bırakırım!Web
TV

Belen   A+a-

 Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, düzenlediği basın toplantısında 30 Mart 2014 seçimlerinden itibaren ilçenin dünü ve bugününü kıyaslarken, hizmette geride kalan dört yılını değerlendirdi.
Belen Şehitler Abidesi Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirdiği toplantıda, Belen’in çehresini değiştirecek, şehre yeni bir kimlik kazandıracak projeler hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Vurucu, halkla birlikte el ele vererek ileriye yönelik gerçekleştireceği projelere de değindi. Doğru planlama ve doğru projelerle Belen’in geleceğine yön vermek için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Vurucu, “Bugüne kadar birinden 100 lira para aldığımı ispatlasınlar, görevimden anında istifa ederim” diyerek, belediye kaynaklarını da doğru değerlendirmek adına kararlılığını ortaya koydu.
 
GÜCÜMÜZÜ, BÜTÜN DÜNYAYA GÖSTERDİK
Konuşmasına Zeytin Dalı Harekatı’nın önemine değinerek başlayan Adnan Vurucu, “Öncelikle iki aydır Afrin’de süren operasyonlarda vatan savunmasında şehit olan bütün Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı olan askerlerimize de acil şifalar, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu son yıllarda yaptığımız operasyonlarla kanıtlamış olduk. Ülkemizin sınırları içerisinde terör koridoruna izin vermeyeceğimizi, birlik ve beraberlik içerisinde bir karış toprağımızı hiçbir güce teslim etmeyeceğimizi tüm dünyaya göstermiş olduk. Bizi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.
 
BÜTÜN ÇABAMIZ BELEN İÇİN
Belen Belediyesi’nin yollardan parklara, tesislerden kent meydanlarına, eğitimden kültüre, seyir teraslarından birçok çalışmaya kadar ilçede fark yaratan projelere imza attığını anlatan Başkan Adnan Vurucu, “Söz verdiğimiz gibi asfaltlama çalışmalarımız Sarımazı, İssume, Halilbey, Fatih, Derebahçe ve Soğukoluk’ta tamamlandı. ‘Belen’de asfaltsız yol kalmayacak’ diyerek gerçekleştirdiğimiz yol ve orta refüj çalışmalarıyla halkımızın takdirini topluyoruz. Yine müjdesini verdiğimiz Belen Devlet Hastanesi’nin imar plan çalışmalarını tamamlayarak, bakanlık tarafından yatırım programına alınmasını sağladık. 5 bin M2 üzerinde zemin etüdü gerçekleştirilen hastanemize ilk kazmayı Mayıs ayında vuracağız. Eski Antakya yolu üzerinde Şehitler Abidesi’nin üst kısmında bulunan alan, belediyemiz ve Belen Kaymakamlığı’nın hazırladığı ortak proje kapsamında Doğaka’dan destek alınarak ‘Seyir Terası’na çevrildi. Seyir terasının yapıldığı arazi belediyemiz tarafından kamulaştırıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Halilbey Mahallemizde bulunan ‘Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı’ projemiz de tamamlandı. Buranın belediyemize devri için taleplerimizi gerekli mercilere bildirdik. Kent meydanları yaptık. Söz konusu proje Belen’in çehresini değiştirecek, şehrimize yeni bir kimlik katacaktır. Belen Şehitler Abidesi için 2018 yılı itibariyle Varlık Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı’nca onaylı proje uygulanarak restorasyon çalışmalarına başlandı. 2017 yılının son aylarında söz verdiğimiz gibi ‘Şehitler Abide Parkı Sosyal Tesis’imizi de Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla ilçemize kazandırdık.
Bunun yanı sıra Belen’imize yeni eğitim alanları ile 4 adet üst geçit kazandırdık. Soğukoluk Aile Çay Bahçesi’ni halkımızın beğenisine sunduk. Fen işleri Müdürlüğümüz 2014 yılından 2017 yılına kadar yeni parke, parke yama, yağmur sonrası stabilize malzeme, yama asfalt, taş duvar çalışmaları ile gerekli noktalarda revize çalışmaları gerçekleştirdiler. Sosyal ve kültürel projelerle halkımızın refah seviyesini yükseltmeye çalıştık. Personelimize yönelik yaptığımız eğitim ve personel seminerleri ile kurum içi eğitim çalışmalarına özen gösterdik. ‘Hoş geldin Bebek’, ‘Anne adaylarına konferans’, ‘Evde Yaşlı Bakımı’ ve yaptığımız halı sahalarla tüm yaş gruplarına hitap edecek projeler hayata geçirdik. Yaşam kompleksi, kapalı pazar yerleri, B tipi mesire alanları, halka hizmet merkezi kazandırmanın yayında TOKİ’yle birlikte vatandaşlarımıza konforlu bir yaşam alanı sunmanın heyecanını yaşadık. Araç filomuza, 2014 yılından itibaren üç adet büyük çöp arabası, bir kamyon, bir arasöz, bir iş makinesi, bir makam aracı, bir yol süpürme aracı ile römorklu traktörü dâhil ettik. ‘Çocuk Meclisi’ kurduk. Tüm bu çalışmaları göreve geldiğimiz günden bu yana, el ele vererek hep birlikte yaptık. Hiç kimse çıkıp da diyemez ki; Adnan Vurucu bugüne kadar birinden 100 lira para almıştır. Bunu ispatlasınlar, ben görevimi anında bırakırım” şeklinde konuştu.
Birinden 100 TL Para Almışsam Görevi Bırakırım! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar