Skip Navigation Links

Samandağ Belediyesi İşçilerinin Tarihi Günü

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir , taşerondan kadroya geçen belediye emekçileriyle toplu sözleşme imzaladı.

Samandağ Belediyesi İşçilerinin Tarihi Günü

Yerel   A+a-

 Taşerondan kadroya geçen belediye işçileri Belediye hizmet binasından önünden Yeni çarşı salonuna kadar ellerinde “ Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun .emek en yüce değerdir.”yazılı pankart ile yürüyerek “ Yaşasın alınterimiz”, “Yaşasın iş ,ekmek,özgürlük mücadelemiz“ “işçi ,emekçi dostu başkan” sloganları attılar.Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonuna kadar yürüyen işçiler salona geçerek coşkulu bir törenle sendikal haklarına kavuştular.
Devrimci İşçi Sendikaları Genel Başkanı (DİSK )Kani Beko,Disk Genel İş Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Güleryüz, DİSK Genel İş Hatay Şube Temsilcisi Yusuf Berkyürek, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu’nun katılımıyla Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonunda imza töreni gerçekleştirildi.
Yeni Çarşı salonunda gerçekleştirilen imza törenine CHP İl yöneticileri , CHP ilçe başkanları, Samandağ Belediye Başkan Yardımcıları, sivil Toplum temsilcileri, Oda Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Birim müdürleri ,belediye önceki dönem başkanları,işçiler,emekçiler, işçi aileleri ve vatandaşlar katılarak coşkuyu paylaştılar.
DİSK GENEL BAŞKANI KANİ BEKO :”BAŞKAN NEHİR, SEÇİLDİĞİ İLK GÜNDEN BERİ ADAM GİBİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPACAĞININ SİNYALİNİ VERDİ. “
Disk Genel İş Başkanı Kani Beko :”Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ,Samandağ’a ilk geldiğimizde Samandağ’da adam gibi Belediye Bakanlığı yapacağının sinyallerini zaten vermişti. Biz kendisiyle ilk yapmış olduğumuz görüşmelerde işçi kardeşlerimin ekonomik,demokratik,siyasi,sosyal haklarını kendisine anlattığımızda ve ilk geldiğimde ondan duyduğum şöyle bir ifade vardı. Biz onlarla varız,onlarla birlikte Samandağ’a hizmet üreteceğiz.Başkan Nehir’in Samandağ’da ne yapacaksak birlikte yapacağız sözü bizim için önemliydi. Bu günlere geldiğimizde ben gerçekten Türkiye’de sayıları 3 milyona varan gerçekten ülkemizin kanayan bir yarası olan bu taşeronluk sistemi konusunda önce işçi emekçi arkadaşlarımızın mücadelesi ve daha sonra tabiî ki belediye başkanlarının buradaki katkıları ,temsilci kardeşlerimin,şube başkanlarımın ve genel iş sendikasının verdiği emek küçümsenemez. Biz bu mücaleyi buarada bırakmayacağız Türkiyedeki tüm taşeron işçilere kayıtsız şartsız kadro alıncaya kadar bedeli ne olursa olsun mücadele edeceğiz,mücadele edeceğiz,mücadele edeceğiz.”dedi.
 
 
 
DİSK GENEL İŞ ARAŞTIRMA DAİRE BAŞKANI GÜLERYÜZ:” BAŞKAN NEHİR,SEÇİLDİĞİ İLK GÜNDEN BU GÜNE SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN YANA TAVIR ALDI”
Disk Genel İş Araştırma Daire Başkanı Mehmet Güleryüz:” Mart 2009 seçimlerinde seçilerek göreve başlayan, o günden bu güne kadar işçinin yanında, emekçinin yanında yer alan ve devasa sorunları sorunları çözüp, bugünlere kadar getiren ,sendikal hak ve özgürlüklerden yana tavır alan, emekten yana tavır alan, işçilerin sendikal örgütlenmelerinden yana tavır alan, Samandağ Belediye Başkanımız sn. Mithat Nehir’e bir kez daha sendikam adında teşekkür ediyorum.”dedi.
GENEL İŞ –HATAY ŞUBE BAŞKANI YUSUF BERKYÜREK :”BU SÖZLEŞME TARİHSEL BİR ÖNEME SAHİPTİR.”
Törende konuşan Genel- İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek “ Bu sözleşmenin Hatay’daki belediyelerde ilk sözleşme olması münasebetiyle tarihsel bir anlam taşımaktadır. Bu sözleşmenin işçi sınıfına, Samandağ’ da çalışan işçi arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun. Ülkemiz toplu sözleşme hakkının çok az olduğu bir ülkedir. Bunun burada imzalanması takdir edilecek bir davranıştır. Bu sürece katkı sunan tüm işçi arkadaşlarımıza ve şimdiye kadar işçiden yana duruşu nedeni ile Samandağ Belediye Başkanı Sayın Mithat Nehir’e işçi ve sendikamız adına teşekkür ediyorum. Bizler her zaman birlikte olmayı tecih ettik. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, önümüzde 2019 seçimleri var. Karşımızda şimdiye kadar tüm gücüyle emeğin üzerine giden bir iktidar var buna karşı hep birlikte olmalıyız. ” dedi.
CHP İL BAŞKANI SERVET MULLAOĞLU :”BELEDİYE BAŞKANIMIZ MİTHAT NEHİR,İŞÇİ DOSTUDUR”
CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu :”Çok değerli protokol üyeleri, çok değerli İlçe Başkanlarım, Muhtarlarım, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, hepiniz bu düğünümüze hoş geldiniz. Değerli dostlarım Mithat başkan evet doğru işçi dostudur. Geçenlerde birisi “ başkan sen doğru yaptığına emin misin? Bu şekilde sen işletmeyi, Belediyeyi batırırsın, işçilere çok fazla hak tanıma” dedi. Ama kendisi o mücadeleden geldiği için, emeksiz bir gelişimin olmayacağını bildiği için “Ben işçilere ne kadar hak tanırsam Samandağ o kadar kazanır, belediyem o kadar kazanır” diyerek bu güzel töreni hazırladı. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Aramızda çok değerli arkadaşlarımız var. DİSK’in sayın Genel Başkanı var, DİSK Türkiye Cumhuriyetinde çok değerli mücadeleler vermiş bir markadır. Emek hep güce değerdir diye bir SÖZ var. Bu emek uygarlık tarihi boyunca insanın eşya ile olan ilişkisini, insanın insanla ilişkisini belirleyen temel dinamik olmuştur. Emeksiz hiç bir şeyin anlamı yoktur, kıymeti yoktur. Bir şeyi değerli kılan insan ilişkilerinde de, herhangi bir eşyaya verilen değerde de tamamen emektir. Emek olmadan yaşamın hiçbir anlamı olmaz. Çocuğunuzu severken, çocuğunuzu neden seversiniz, çünkü ona çok büyük emek sarf edersiniz. Güzel dostluklar, eşinizi, aşkınızı, Sevdiğinizi severken bile bunu anlamlı kılan emektir. İnsanın doğayla ilişkisi, tarım, doğa verdiğiniz emeklerle anlam kazanır ve onun için çok değerlidir. Dolayısıyla hayatın başlangıcı, hayatın kendisidir emek. İşte bunun idrakında olan Belediyemizin bu anlamlı günü bir başka güzel. Gerçekten sizlerle birlikte burada olmaktan sonsuz mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. “ifadelerine yer verdi.
TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLERİYLE TOPLU SÖZLEŞME İMZALAYAN AKDENİZBÖLGESİNDEKİ İLK BELEDİYE OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:” Taşerondan Kadroya Geçen İşçileriyle Toplu Sözleşme İmzalayan Akdeniz Bölgesindeki İlk Belediye Olmanın Gururunu Yaşıyoruz.Çünkü Emeğin En Yüce Değer Olduğuna Inanıyoruz.”ifadelerine yer verdi.
EMEK EN YÜCE DEĞERDİR
MEMLEKET SEVDASIYLA BU YOLA BAŞ KOYDUK
2009 yılında Halkımızın teveccühü ile Belediye Başkanlığı görevine seçildim.
Memleket sevdasıyla bu yola baş koyduk. Bu meşakkatli yolda zorluklarla,imkansızlıklarla mücadele ederek bir yandan alın terinizin karşılığını verdik , diğer yandan da hizmetler ürettik.İlçemizde sizlerle beraber ilkleri başardık .Memuruyla ,işçisiyle, meclis üyelerimizle, başkan yardımcılarımızla ,halkımızla birlikte çalıştık. Her zaman başaracağımıza inandık ve başardık. Bundan sonraki süreçte de daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz.
İLKLERİ BAŞARDIK
2009 -2018 yılları arasında neler yaptık?
-Belediye ile halk arasında güven köprülerini kurduk.
-Kalıcı hizmetler üreterek işlemez hale gelmiş olan bir kurumu ayağa kaldırdık.,Hizmet üreten ve borç ödeyen bir kurum yarattık .Kredibilitemizi yükselttik.Halk ve devlet nezdinde prestijli bir kurum yarattık.
-Bir bilgisayarı bile olmayan kara düzenle çalışan bir kurumu bilgisayarla ve teknolojik imkanlarla donattık.
-Kurumumuzu otomasyon sistemine geçirdik. Geçmişte belediye hizmet binası olarak kullanılan ev adeta terk edilmiş bir görüntüsü olan binayı restore ettik. Bugünde yeni hizmet binasının yapımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
- Bir tek ağaç bile olmayan yol kenarlarına,caddelere,sokakalara ağaçlar diktik. 4500 ağaç diktik. onbinlerce çiçek ektik.
-İlçemize onlarca park,binlerce metrekare yeşil alan kazandırdık.
- Yeni İş makinaları ile makine parkımızı geliştirerek ilçe tarihinde makine parkımıza en fazla araç kazandıran yönetim olduk .
- Meclis toplantılarımızı halka açtık. Halk toplantıları düzenleyerek her kuruşun hesabını verdik .
-ilçe tarihinin ilk toplu konut projelerini hayata geçirdik. Tarım alanlarını koruduk.
- Kadın danışma merkezi,kreş ve gündüz bakımevi gibi çalışmaları hayata geçirerek kadınlarımızı da unutmadık .
- ipek köyü projesi ile unutulamaya yüz tutmuş meslekleri canlandırdık ve kadınlarımıza istihdam sağladık .
-Girişimcilik eğitimleri ve meslek edindirme kursları açtık.
- ilçemizin gelecek vizyonuna imar planları ,projeler ile katkı sunuyoruz.
-Binlerce metrekare sokak,cadde,bulvar ,yol yaptık.
-ilk ruhsatlı mezbaha, ilk hayvan barınağı,Samandağ pazarının yapımı ve taşınması , çok amaçlı salonlar, yeni çarşı,kültürel ve sosyal belediyecilik faaliyetleri ..
İlklerin belediyesi olduk ve bu ilkleri sizlerle başardık.
SİZLERİ HER ZAMAN MESAİ ARKADAŞLARIMDAN DA ÖTE AİLEM OLARAK GÖRDÜM
Değerli işçi ,emekçi kardeşlerim,mesai arkadaşlarım seçim meydanlarında verdiğim sözü yerine getirerek 14 trilyonluk alacaklarınızı ödedim.Düzenli maaş ödemeleri yapıldı. Kıdem Tazminatları ,nema ve diğer alacaklar zamanında ödendi.Disk sendikasıyla ve emek örgütleriyle uyumlu,işçiden emekçiden yana,çalışandan üretenden yana bir çalışma gerçekleştirdim. Her zaman emeğin en yüce değer olduğuna inandım.Bu inançla çalıştım. Alınterinizi kutsal bildim.O günden bugüne sizlerle çalıştık,emek ettik,birlikte ürettik,birlikte çalıştık,birlikte başardık.İlçemizin kangrenleşen sorunlarını çözmek için birlikte yola çıktık, çıktığımız yolda sizlerle yol arkadaşı olmaktan,yoldaş olmaktan her zaman onur duydum. Bende bir işçiyim,emekçiyim.Sizlerden biriyim.Alınterinin ne olduğunu,emeğin emekçinin ne olduğunu iyi bilirim.Emekçi ,işçi dostu tutum almanın manevi değerini iyi bilirim. Her zaman emekten yana oldum, hep beraber bu yolda sizlerle yürümeyi sürdüreceğim.
Sizlerin alınterinin karşılığını vermek için 9 yıldır mücadele ediyorum. İmkanları zorlayarak,kaynaklar yaratarak vaktinde,zamanında aylıklarınızı,kıdem tazminatlarını almanız için çok çaba harcadım.Derdinizi dert edindim. Çalışan personelimiz arasında ayrım yapmadım.
Sizleri her zaman mesai arkadaşımdan da öte ailem olarak gördüm. Beraber güldük,beraber hüzünlendik.Beraber düğünlerde oynadık, eylemlerde beraberdik. Cenazelerde,eğlencelerde hep birlikteydik. Ülkemizin içinden geçtiği zor tünellerden birlikte dayanışarak geçtik.
TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLERLE TOPLU SÖZLEŞME İMZALAYAN AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ İLK BELEDİYE
Taşeron işçilerimize her zaman en yüksek ücretin verilmesi hususunda çabalarımız olmuştur. Bugün itibariyle ülkemiz farklı bir sürece girdi. Taşeron işçilerin sendikalaşması,toplu sözleşme ve diğer hakların uygulanması süreci başladı.Biz hiç zaman kaybetmeden sizlerin emeğinizin hakkını almanız için adımlar attık.Taşerondan kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesi imzalayan Akdeniz bölgesindeki ilk belediye olduk.Belki de ülke genelinde birkaç belediyeden birisiyiz .Yaşadığımız kenti, yaşadığımız dünyayı değiştirmek bizlerin ,sizlerin,işçi emekçilerin ellerinde olacaktır .Biz emeğe ,emekçiye yürekten inanıyoruz. Sendikal haklar sizin toplumsal yaşantınıza katkı sunacaktır. Toplu sözleşmeler alın terimizin karşılığını alma noktasında çok önemlidir
Bundan sonra sendika çatısı altında ekonomik,sosyal anlamda her anlamda önemli kazanımlar elde edeceğinize inanıyoruz. Türkiye’de siyasi düşünceniz ne olursa olsun, herkes emekten yana, hukukun üstünlüğünden yana, demokrasiden yana taraf olmak zorundadır. Bizim ekmek kavgamız demokrasi kavgasıdır. Laik çağdaş demokratik hukuk devletini savunma kavgasıdır.Toplu iş sözleşmeler bu amaca giden yolda önemli bir yer teşkil ediyor. İnsanca bir yaşamı sağlayacak bir ücret,sosyal hak taleplerini barındırıyor.
Türkiye’nin en iyi toplu sözleşmelerinden birine imza atıyoruz.Bu sözleşmenin DİSK/Genel-İş’e ve belediyede çalışan işçilere hayırlı olmasını dilerim.Sözleşmeniz hayırlı uğurlu olsun, sizlerle başarıyla kol kola yürümeye devam edeceğiz.Bu duygularla hepinize sağlıklı, uzun ve başarılı bir iş yaşamı diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Samandağ Belediye Başkanı tarafından Disk Genel Başkanı Kani Beko’ya Plaket Takdim edildi.
CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu tarafından Disk Genel İş Araştırma Daire Başkanı Mehmet Güleryüz’e plaket takdim edildi.
Samandağ kadın danışma merkezi kurucusu ve Kadın dayanışma derneği başkanı Hülya Nehir, Disk Genel İş Hatay Şube Temsilcisi Yusuf Berkyürek’e Plaket takdim etti.
 
Tören, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e sergilediği emek yanlısı tutumundan ötürü teşekkür edilmesi ve plaket verilmesiyle son buldu.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından bu tarihi günün onuruna Truva Life Restaurant’ta bütün Samandağ Belediyesi çalışanlarına yemek verildi. Samandağ işçiler,emekçiler aileleriyle birlikte Yerel Sanatçı Semir Yalçın’ın güzel müzikleriyle doyasıya eğlendiler.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet