Skip Navigation Links

Hedef Sivrisineksiz Yaşam...

Hatay Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Ekipleri Çalışmalarını Kararlılıkla Sürdürüyor

Hedef Sivrisineksiz Yaşam...

Gündem   A+a-

  Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından başlatılan “Sivrisinek ve Haşereyle Mücadele” çalışmaları etkin bir şekilde devam ediyor.
Şubat ayından itibaren Hatay genelinde başlatılan mücadele çalışmalarının iki ayrı etapta gerçekleşeceğini belirten Hatay Büyük Şehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri; ilk etapta İlaçlama Birimi ekiplerinin “Lavra” (üreme), ikinci etapta ise “Uçkun” ( uçan ve gezen) mücadelesini aralıksız sürdüreceklerini ifade ettiler.
Hatay genelinde 66 bin noktada başlatılan çalışmaların İskenderun ilçesinde 48 mahallede 6 bin 500 noktayı kapsadığına dikkat çeken yetkililer, su birikintilerinin olduğu her bölgenin mücadele alanı olduğunu ve özellikle feyezan kanalı ile çevresinin hedef seçildiğini kaydettiler.
İskenderun ilçe kapsamında 3 araç ve 15 ekiple çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve Kasım ayına kadar “Lavra, Uçkun ve Haşereyle” mücadelenin devam edeceğini belirten Hatay BŞB Çevre Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri amaçlarının vatandaşlara “Sivrisinek’siz” bir yaz mevsimi yaşatmak olduğunu belirttiler. Hatay’da kış aylarının mevsim normalleri altında geçtiğine ve soğuk havaların sivrisineği ve haşereyi kırmadığına dikkat çeken yetkililer bu durumun olumsuzluk yarattığını ancak Şubat ayında başlayan” Lavra” mücadelesi sonrasında; Mayıs ayından itibaren” Uçkun “ mücadelesine başlayacaklarını ve büyük oranda başarı sağlamayı amaçladıklarını ifade ettiler.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet