Skip Navigation Links

Mimarlık Fakültesi Antakya'da açıldı..

Mustafa Kemal Üniversitesinde Mimarlık Fakültesi açıldı. Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ikiye ayrılarak bağımsız Mimarlık Fakültesi olarak yenide

Dünya   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesinde Mimarlık Fakültesi açıldı. Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ikiye ayrılarak bağımsız Mimarlık Fakültesi olarak yeniden düzenlendi.
Mimarlık Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Kamuran Güçlü atandı.
Mimarlık Fakültesi Antakya için çok önemli. Tarihte yaşanan tüm uygarlıkların geçtiği Antakya’da Mimarlık Fakültesinin olmaması büyük bir eksiklikti. Kentsel marka olmanın yolunun kültürden geçtiğini inanan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü M. Şerefettin Canda Mimarlık Fakültesinin olmayışının büyük eksiklik duyduğunu, üzüldüğünü belirterek “açtığımız Mimarlık Fakültesi Antakya tarihini, yaşanan uygarlıkların oluşturduğu mimariyi gün yüzüne çıkaracaktır. Ben Antakya’nın; dünya kültür, mimari değerleri yönünden sayılı kentlerinden olduğunu düşünüyorum. Üniversite olarak bu zenginliğin ortaya çıkarılmasına katkı koymayı hedefliyoruz. Kültürel değerlerimizin yok olmasına izin veremeyiz. Dün Roma Köprüsünü yıkanlar, bugün Habib-i Neccar dağında dinamit patlatanlar yenilmeye mahkûmdur. Bu nedenle Mimarlık Fakültesi’nin kurulması çok önemlidir” dedi.
Mimar Sinan’ı anma etkinlikleri hakkında bilgi veren Hatay Mimarlar odası başkanı Yaşar Coşkun’a Mimarlık fakültesinin kuruluşu hakkında bilgi verildi. Mimarlık Fakültesi ile Mimarlar Odasının yakın çalışmalar yapacakları vurgulandı. Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun Mimarlık Fakültesinin açılmasından mutlu olduğunu belirterek “Antakya bir laboratuar. Burada müthiş bir bikrim var. Mimarlık Fakültesinin gelişmesi için gereken katkıyı yapacağız.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet