Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türk Eğitim-Sen üyelerinden “Zeytin Dalı Harekatına” destek Ziyareti

Hatay, İskenderun, Kırıkhan, Reyhanlı, Hassa ve Kilis’te ziyaretlerde bulundu.

Türk Eğitim-Sen üyelerinden “Zeytin Dalı Harekatına” destek Ziyareti

Gündem   A+a-

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Zeytindalı Harekatı’na destek vermek ve bölgedeki eğitim çalışanlarıyla bir araya gelmek amacıyla Hatay, İskenderun, Kırıkhan, Reyhanlı, Hassa ve Kilis’te ziyaretlerde bulundu.
Hatay’ın Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçeleri ile Kilis ziyaretlerinde çeşitli temaslarda bulunan Genel Başkan Geylan’a Genel Başkan Yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun eşlik ettiler.
Genel Başkan Geylan ve beraberindeki heyet önce Kırıkhan İlçesi Güzelce Karakolu’nu ve karakolda görev yapan askerlerimizi ziyaret etti. Karakol ziyaretinin ardından Geylan, Kırıkhan Beyazıt-i Bestami Hz. Türbesinde incelemelerde bulundu ve burada, Türk Eğitim-Sen’in Afrin Harekâtı’na verdiği destekle ilgili basın açıklaması yaptı.
Genel Başkan Geylan sözlerine sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde güvenliğimizi sağlarken şehit olan tüm Mehmetçiklerimizi minnet ve rahmetle yâd ederek; yaralı askerlerimize de acil şifalar dileyerek başladı.
Geylan açıklamasında şunları ifade etti: “ Son dönemde yakın coğrafyamızda yaşananlara baktığımızda vatanı olmayanın huzurunun, geleceğinin ve namusunun da olmadığını görüyor; vatanı işgal edilmiş, birlik ve bütünlüğünü kaybetmiş, birbirine düşmüş milletlerin bir enkaza dönüşmesinden, denizlerin azgın dalgalarında yitip giden canlardan, köşe başlarında satılığa çıkarılan hayatlardan insanlık adına utanç duyuyoruz.
Bu gerçekler bizlere vatan sevgisinin bir erdem değil bu coğrafyada hayatta kalmak için bir mecburiyet olduğunu ortaya koyuyor. Coğrafyamızda kan ve gözyaşının hâkim olduğu, savaş ve işgallerin hüküm sürdüğü, yanı başımızdaki ülkelerde dayanılmaz ve kabul edilemez acıların yaşandığı bu günlerde, ülkemiz üzerine oynan kirli oyunların da artık sıcak bir çatışmaya dönüştüğünü görmekteyiz.
Sayısız şehidin aziz kanlarıyla sulayıp, bir gül bahçesi misali toprağa serilen nice koç yiğitlerin cansız bedenleri pahasına vatan yaptığımız bu topraklarda, yeni bir var olma savaşının eşiğindeyiz. Tıpkı yüzlerce yıl süren Haçlı seferlerinde olduğu gibi, tıpkı geçtiğimiz asırda olduğu gibi yurdumuz, bugün de içeriden ve dışarıdan kahpece kuşatılmış, emperyalist hainler, maşa olarak kullandıkları terör örgütleri aracılığıyla, bizlere yeni bir bedel ödetme, her karış toprağında binlerce şehidin yattığı vatanımızı yeniden işgal etme peşine düşmüş durumdadır.
Bölgemizde oynanan kirli oyunları nihayete erdirmek için Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı operasyonunda elde edilen mutlak galibiyet Türklerin bölgedeki gücü ve hakimiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Milletimiz ve binlerce yıldır sayısız şehidimizin kanıyla sulayarak vatan yaptığımız bu topraklar, hainlerin, bebek katili terör örgütlerinin, eli kanlı milletlerin yaktığı ateşle çepeçevre sarılmışken, şanlı ordumuz bütün hain planları bozmuştur.
Kahraman Mehmetçiklerimiz Afrin’de, yazdığı destanla Türk milletinin kaderini yeniden yazmış, bu topraklar üzerinde yeşerecek fidanlar için gövdelerini Amerikan roketlerine, Alman anti tank füzelerine, Fransız mayınlarına siper etmiştir.
Kahramanlarımız, bizlere bedel ödetmeye çalışanlara hadlerini bildirmiş, bir asır önce Çanakkale’de olduğu gibi bugünde yedi düvele Türk’ün gücü ve kudretini göstermişlerdir.
Birkaç çapulcuyu maşa olarak kullanıp, Türk’e diz çöktüreceklerini sananlar Afrin Operasyonuyla bir kere daha her bir askerimizin sinesinde 80 milyon yürek attığını görmüştür.
Türk askerinin ayak sesleri, dünyanın dört bucağında düşmanın uykusunu kaçırırken, hainlerin kulaklarında yankılanmış, teröristler arkalarına bile bakmadan kahraman askerimizin önünden kaçmıştır.
Elbette bu operasyon sırasında bu vatan için canlarından geçen yiğitlerimiz, şehitlerimiz var. Yüreğimiz yanıyor, Gazilerimiz var, içimiz sızlıyor.
Zeytin Dalı Harekâtı’nda verdiğimiz 46 şehidimizin ardından yine kahpece tuzaklanmış bir el yapımı bomba ile 3 vatan evladımızı Afrin’de, 1 vatan evladımızı Bitlis’te, elim bir kaza sonucunda da bir pilotumuzu daha Nevşehir’de şehit verdik. İşte biz, kahraman askerlerimizin kanı ile canı ile bu topraklarda yeni bir gelecek kuruyoruz.
On binlerce kilometre öteden gelerek, coğrafyamızı kan gölüne çevirenler, buraların yegâne sahibinin bu topraklarda yaşayan milletler olduğunu görmüşlerdir. Kahraman Mehmetçik yedi düvele, Türk’ün iradesini, kararlılığını ve gücünü bir kere daha göstermiştir.
Bu noktada terörden en fazla zarar kesim olmasına rağmen, uzunca bir zaman dilimi boyunca her gün teröristlerin saldırıları nedeniyle evleri yıkılan, şehitler veren Hatay’lı hemşerilerimizin milli birliğimiz ve geleceğimiz için yapılan bu harekata verdiği destek her türlü övgüyü hak etmektedir.
Ben Türk Eğitim-Sen adına, Harekatın başlangıcından bugüne kadar, Mehmetçiğe verdiği sınırsız destekle yüzümüzü güldüren, bizleri ortak geleceğimiz adına umutlandıran ve askerimize gece gündüz demeden maddi-manevi güç aşılayan Hatay halkına özel teşekkürlerimi ve minnetlerimi ifade etmek istiyorum.
Türk ordusu başarıya ulaşacaktır.” Hem Türkiye’nin sınır güvenliğinin sağlanacağını hem de bölge halklarının yeniden huzura kavuşacağını aktaran Geylan, harekâta desteklerinin tam olduğunu söyledi. Devletimizin terörle mücadelesini amasız, şüphesiz destekliyoruz. Ayrıca Hatay ve Kilis’teki halkımıza da özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Sıcak çatışmadan etkilenen Hatay ve Kilis halkı devletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerine desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Terörle mücadele her zaman devletimizin yanında oldu. Bu çok önemlidir. Hassasiyetleri için bölge halkına canı gönülden teşekkür ediyoruz.” Dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş